Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

“Κοινωνική Συμφωνία” απέναντι στο “νέο ΠΑΣΟΚ”


Το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου θα έχει να αντιμετωπίσει στις πρόωρες εκλογές που πλησιάζουν μια Κοινωνική Συμφωνία. Έτσι ονόμασαν η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης τον νέο πολιτικό σχηματισμό στην ίδρυση του οποίου προχώρησαν σήμερα, με σχετική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Τα δυο πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ιστορικούς δεσμούς με την παπανδρεϊκή πτέρυγα, και είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία του Κινήματος απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, προτού διαγραφούν από τον Γιώργο Παπανδρέου για την απόφασή τους να καταψηφίσουν στη Βουλή το Μνημόνιο ΙΙ, έδωσαν το στίγμα ότι το νέο κόμμα θα κινείται στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, και θα εκφράζει τις δυνάμεις εκείνες που… δεν εκφράζονται πλέον από το ΠΑΣΟΚ.
Στο πλευρό της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, οι οποίοι προανήγγειλαν συλλογική ηγεσία για το νέο κόμμα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Λάμπρος Μίχος, η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Γιώργος Κασσαράς και η Κυριακή Τεκτονίδου, που θα αποτελέσουν και το πρώτο κράμα υποψηφίων στις εκλογές.
Το παρών έδωσε και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος στηρίζει το νέο εγχείρημα, έχει αποφασίσει ωστόσο να μην εμπλακεί ξανά στο μέλλον με την πολιτική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου