Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο Αγγέλων Βήμα στην Αθήνα, η παρουσίαση του βιβλίου της Ελπίδας Στρατηγάκη με τίτλο: «τέσσερις ζωές ......and the beat goes on...»

Οι παρευρισκόμενοι προερχόμενοι τόσο από τον καλλιτεχνικό, ακαδημαϊκό και κοινωνικό χώρο όσο και φίλοι του βιβλίου, απόλαυσαν τις ερμηνείες αποσπασμάτων του μυθιστορήματος από τους ηθοποιούς Κατερίνα Λούρη και Αντώνη Καρυστινό.
Για το βιβλίο μίλησε η συγγραφέας Πόλυ Χατζημανωλάκη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: "Μια πολύπλευρη ανθρωπολογία, μια ντοκουμενταρισμένη ιστορία...Θα μπορούσε να δει κανείς το θέμα αυτό αντίστροφα. Ας πούμε ότι δεν επρόκειτο για μυθιστόρημα. Ας πούμε ότι δεν είχε στην πλοκή του, κεντημένα, ενσωματωμένα τα «πάθη» των τόσο ζωντανών χαρακτήρων του, το βιβλίο της Ελπίδας... Και ας πούμε πως ήθελε να επιλέξει δραματοποιημένα περιστατικά, παραδείγματα από όλα αυτά τα χρόνια, που να απεικονίζουν τον αντίκτυπο των γεγονότων στην ζωή των ανθρώπων.
tesseris zoes_2
Δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερα παραδείγματα η Ελπίδα στο βιβλίο της, όταν αφηγείται τις τέσσερις ζωές.
Χωρίς βάρος, χωρίς να είναι στημένο, χωρίς να το ξέρει η ίδια – εδώ κάνω μια υπέρβαση δεν ξέρω αν δεν το ξέρει, πάντως μας κάνει να νομίζουμε ότι δεν το ξέρει – κάνει μια μεγαλειώδη δραματοποίηση της εποχής.
Είναι απίστευτα σοφός και ανάλαφρος ο τρόπος που περνάει η ιστορία μέσα από την ασήμαντη λεπτομέρειά της. Και ασήμαντη εννοώ, όχι αυτήν που δεν είναι σημαντική, αλλά αυτήν που έχουμε συνηθίσει να μην προσέχουμε. Αλλά που έχει βαρύτατη εντέλει σημασία για μας τους ίδιους, αρκεί να ξέρουμε να την παρατηρούμε».
Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις του βιβλίου και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Μπορείτε να προμηθευτείτε το μυθιστόρημα από τα βιβλιοπωλεία, εκδόσεις NOVELBOOKS.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Ελπίδα Στρατηγάκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολέγιο και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Έχει λάβει μέρος, με σενάρια της, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Moondance festival στο Μπολντερ του Κολοράντο το 2000 και στο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Λονδίνο το 2009. Έχει συγγράψει το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας με τίτλο "Παππούς και γιαγιά", η οποία βραβεύτηκε στη Δράμα το 2004. Αυτό είναι το πρώτο της μυθιστόρημα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου