Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Oι απαντήσεις Σαμαρά στα ερωτήματα που θέσαμε στο #Zappeio_II



Θέσαμε τέσσερα ερωτήματα στον Αντώνη Σαμαρά, με το άρθρο Τι περιμένουμε αύριο από τον Αντώνη Σαμαρά.  και σήμερα περιμέναμε, μέσα από την ομιλία του στο Ζάππειο, να πάρουμε τις αντίστοιχες απαντήσεις. Μάλιστα πήγαμε στο Ζάππειο για να 

ακούσουμε τις απαντήσεις από κοντά.

Ας δούμε λοιπόν τις απαντήσεις που πήραμε.

1) Στο ερώτημα αν διαθέτει ένα αξιόπιστο και εφαρμόσιμο άμεσα οικονομικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, η απάντηση που πήραμε μας ικανοποίησε. Ομολογούμε ότι θα την θέλαμε λίγο πιο τολμηρή την απάντηση, αλλά και πάλι μας ικανοποίησε απόλυτα.

2) Στο ερώτημα, αν θα ζητήσει εκλογές για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που παρουσίασε, η απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική. Όχι δεν θα ζητήσει εκλογές. Τότε όμως, τι να το κάνει ο λαός το πρόγραμμα, όταν ο δημιουργός του δεν ζητά τη λαϊκή στήριξη για να το εφαρμόσει; Και τι νόημα είχε η παρουσίασή του, αφού στα δυόμισι χρόνια που θα γίνουν εκλογές, πολλά θα έχουν αλλάξει;;

3) Στο ερώτημα που βασανίζει το λαό, αν το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό και επομένως άκυρο, η απάντηση που πήραμε εμμέσως από τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ότι το μνημόνιο είναι έγκυρο, γι’ αυτό άλλωστε ζητά την επαναδιαπραγμάτευσή του. Δεν ζητάς να επαναδιαπραγματευτείς κάτι που το θεωρείς άκυρο και ανυπόστατο. Άρα, το σεβόμαστε μεν, αλλά θέλουμε να το αλλάξουμε δε. Το μνημόνιο θα είναι μνημόνιο, απλά ένα λίφτιγκ προς το καλύτερο.

4) Τέλος στο ερώτημα, αν προτίθεται ως αυριανός πρωθυπουργός να ζητήσει να καταλογιστούν ευθύνες στον κ. Παπανδρέου, η απάντηση ήταν μάλλον αρνητική.  Σημειώσαμε ότι μίλησε πολλές φορές (και μάλιστα το τόνισε) για λάθος του κ. Παπανδρέου και όχι για έγκλημα του κ. Παπανδρέου.

Άλλωστε, όπως είχε πει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, οι πρωθυπουργοί δεν κατηγορούνται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου