Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Καρατζαφέρης: "Σας φτύνουν και λέτε ότι βρέχει"



"Ξεσπάθωσε" ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε παρέμβαση του στη συζήτηση για την υπόθεση Ζίμενς, αποδοκιμάζοντας τους πολιτικούς για το χειρισμό του ζητήματος, ενώ υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη δεν βοήθησε στη διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά στο "κουκούλωμα" της.


Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής για την υπόθεση Ζίμενς, εκτίμησε πως “θα ήταν πολύ διαφορετική η θέση της Ελλάδας σήμερα, αν είχαν φροντίσει οι πολιτικοί, στα χρόνια που πέρασαν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο έθνος και το μέλλον του, αλλά και απέναντι την ιστορία.”

Δεν το έκαναν και για αυτό είμαστε κατηγορούμενοι σήμερα” κατέληξε.

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως οι Γερμανοί καταλεηλάτησαν την Ελλάδα, δεν μας φόρτωσαν μόνο με τη Ζίμενς, αλλά και με τα καπέλα από τα Λέοπαρντ, τη ΜΑΝ, τα υποβρύχια και ότι έχει σχέση με προμήθεια από αυτούς.”

Δεν μας χρωστάνε μόνο το χρυσό της Ελλάδας, ούτε μόνο τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά όλα αυτά τα καπέλα” συμπλήρωσε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έρευνα, με σύγκριση των τιμών των προμηθειών από τη Ζίμενς και τις άλλες γερμανικές εταιρείες από την χώρα μας και τις άλλες χώρες, ώστε “να βρει τα καπέλα.”

Περιέγραψε πως στην Γερμανία βγήκε πόρισμα, που αναφέρει ότι 12 δισ. “πήγαν” σε κόμματα και στη συνέχεια διερωτήθηκε “ποια ήταν τα κόμματα τότε, αφού δεν είναι το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός;”

Ακόμα είπε χαρακτηριστικά ότι “σας φτύνουν και λέτε ότι βρέχει. Δεν έγινε ποτέ έρευνα σε ταμεία και σε ταμίες.”

Υποστήριξε ακόμη, ότι ο κ. Χριστοφοράκος τον οποίο αφήσαμε να φύγει” είναι υπό την προστασία της γερμανικής κυβέρνησης για να μην μιλήσει και πει αυτά που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους Γερμανούς.

Ο κ. Καρατζαφέρης ισυρίστηκε πως η Δικαιοσύνη όχι μόνο δεν βοήθησε στη διαλεύκανση της υπόθεσης Ζίμενς, αλλά αντιθέτως στο "κουκούλωμα και την συγκάλυψη", αφού ο ανακριτής ζήτησε από την κα Τσακάλου να του στείλει ό,τι θέλει εκείνη, "αντί να μπει με ένα φορτηγό να πάρει τα στοιχεία."

Αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι "ενώ απέστειλε πολυσέλιδο δελτίο Τύπου δεν βρήκε λέξη να πει για το Θ. Τσουκάτο, λες και δεν ήταν ο "στρατηγός"στο κόμμα, ούτε για τον Τ. Μαντέλη, λες και δεν ήταν ο στενότερος συνεργάτης του."


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου