Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Γ.ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ : Το ΖΑΠΠΕΙΟ II αποτελεί συμβόλαιο αξιοπρέπειας με την ελληνική κοινωνία


Όλοι ακούσαμε τις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά για την λέξη κλειδί την επανεκκίνηση της οικονομίας στο Ζάππειο. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε χωρίς τον ξύλινο λόγο του θεατρινισμού που έχουν οι σύγχρονοί πολιτικοί και γέμισε με ελπίδες και αισιοδοξία τον ελληνικό λαό.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι ο απώτερος σκοπός της Κυβέρνησης από την αρχή ήταν η ένταξή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε αντίθεση όμως η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς με αίσθηση ευθύνης και δικαίου, με ειλικρίνεια, με προτάσεις που υλοποιούνται έρχεται με το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ να κάνει φανερό ότι θέλει να βγάλει την χώρα από την κρίση.  

Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει ένα οικονομικό μοτίβο με μέτρα τόνωσης της οικονομίας που αφορούν τους «πληγωμένους»του Μνημονίου, προτείνοντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα βγάλει την χώρα μας από το τέλμα και θα θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη του αύριο. Μιλώντας με απτά στοιχεία και συγκριτικά αποτελέσματα και όχι με αυθαίρετες υποσχέσεις όπως κάνει μέχρι τώρα η Κυβέρνηση.
             
Το κεντρικό πλαίσιο της παρουσίασης του Ζαππείου ουσιαστικά εντοπίζει τις παραλήψεις και τις αδικίες που έγιναν εις βάρος των πολιτών, προσεγγίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας, περιλαμβάνει μέτρα ανακούφισης και τόνωσης της οικονομίας με σκοπό την καταπολέμηση της οικονομικής δυσπραγίας της κοινωνίας, προτείνει εφικτές λύσεις, δεν στέκεται στις αερολογίες και πάνω από όλα στοχεύει στο να περάσει «μήνυμα ελπίδας» στην κοινωνία που είναι το πιο βασικό από όλα.

Προσωπικά συμμερίζομαι και πιστεύω το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας που προτείνει η ΝΔ και ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς και είμαι πεπεισμένος ότι η λήψη τον μέτρων που περιλαμβάνονται σε αυτό το οικονομικά πρόγραμμα και κατ’ επέκταση η υλοποίησή τους μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή για μια νέα πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης και να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ N.E. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου