Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Πυρά ευρωβουλευτών κατά Ελλάδας και πολιτικής ηγεσίας






Ανελέητη επίθεση εναντίον της Ελλάδας επιχείρησαν Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες. Αρκετοί τόνισαν ότι η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ανήθικη, γιατί επιβαρύνουν πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτα. Χαρακτηριστικά ο Βρετανός Ευρωβουλευτής, Γκόντφρι Μπλουμ, δήλωσε ότι «αυτές οι χώρες είναι χρεωκοπημένες εξαιτίας των γελοίων ηγετών και πολιτικών τους».
  
Συνεχίζοντας τόνισε ότι «είναι ανήθικο να ζητάει κανείς από όλους τους φορολογούμενους οποιασδήποτε χώρας να πληρώσουν τα σπασμένα για αποτυχημένους πολιτικούς και τράπεζες. Έχουν χρεοκοπήσει, δεν έχουν μία και, για όνομα του Θεού, ας το παραδεχτούμε όλοι». 


Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ευρωβουλευτής, Μπο Κρος, δήλωσε ότι «Αντί επιμήκυνσης της αποπληρωμής που θα είναι επιπρόσθετο βάρος για την ελληνική οικονομία, θα ήταν πολύ καλύτερο να δεχτούμε το αναπόφευκτο και την κρίση των αγορών». «Δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η χρεωκοπία» συνέχισε. 


Από τη μεριά της η γαλλίδα, Μαρίν Λεπέν, επιτέθηκε στους επιτελείς της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, τονίζοντας ότι «η συνέχιση αυτής της πολιτικής είναι αυτοκαταστροφική και θα οδηγήσει την Ευρώπη στο κατήφορο». Κλείνοντας αναρωτήθηκε «Αν αξίζει η διάσωση του ευρώ τις θυσίες των λαών».


Οι παραπάνω τοποθετήσεις προκάλεσαν την αντίδραση αρκετών ευρωπαϊστών Ευρωβουλευτών οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου