Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το σύγχρονο δουλεμπόριο και η μεγάλη μπίζνα στην Αθήνα



Τον τελευταίο καιρό το κέντρο της Αθήνας περνά τις πιο δραματικές του στιγμές, που ίσως γίνουν χειρότερες εάν συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί εκεί. Η γκετοποίηση πολλών γειτονιών της Αθήνας οδηγεί στην εγκληματικότητα για την οποία όμως μερίδιο ευθύνης δεν φέρουν πρωτίστως οι μετανάστες (ή αν θέλετε λαθρομετανάστες). Πρωτίστως ευθύνονται οι σύγχρονοι δουλέμποροι – Έλληνες και αλλοδαποί – αλλά και το “μεγάλο” κόλπο των μεσιτικών εταιρειών.


Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, η Αθήνα και εν γένει η Ελλάδα έχει παραδοθεί σε ένα δαιδαλώδες κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών, οι οποίοι – όπως όλοι έχουμε δει – εργάζονται μεταξύ άλλων στα φανάρια για 1 ευρώ την ημέρα.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το κύκλωμα τους μεταφέρει με φορτηγά στα σημεία που θα “εργαστούν” οι μετανάστες, ενώ η παραγωγικότητα τους βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο, αφού όσοι δεν πιάνουν τους στόχους της ημέρας, τούς περιμένει ξύλο και απειλές. 
 
Τα κυκλώματα αυτά έχουν μέλη από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία και μεταφέρουν λαθρομετανάστες με πλοιάρια, τους οποίους και αργότερα διοχετεύουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Όπως γράφει ο Γιάννης Αντύπας στο Έθνος της Κυριακής, τη “δουλειά” αυτή έχουν αναλάβει Σωματεία και Ενώσεις Αλλοδαπών που έχουν έδρα την Ελλάδα  και καλύπτονται από μια νομιμοφάνεια, αποφεύγοντας τους ελέγχους των διωκτικών αρχών. 

Το "μεγάλο κόλπο" των μεσιτικών γραφείων 

Μπορεί για όλους εμάς η γκετοποίηση των περιοχών της Αθήνας να προβληματίζει, ωστόσο το Έθνος υποστηρίζει ότι υπάρχουν κάποιοι που διαβλέπουν τεράστια κέρδη από την διαμονή των μεταναστών. 

Τα γραφεία αυτά μεθοδεύουν την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών, με αποτέλεσμα οι παλιοί κάτοικοι υπό το καθεστώς του φόβου να εγκαταλείπουν τα διαμερίσματα τους. 

Έτσι, τα διαμερίσματα αυτά πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές και στη συνέχεια ενοικιάζονται σε μετανάστες από μεσιτικά γραφεία σε τιμές πολύ μεγαλύτερης αξίας. Αυτό συμβαίνει καθώς στα διαμερίσματα μιας μέσης οικογένειας διαμένουν πλέον 10 με 15 μετανάστες, οι οποίοι πληρώνουν 3 ως 10 ευρώ ο καθένας. 

Σε αυτό το σημείο του... Real Estate, το ρεπορτάζ της εφημερίδας προσθέτει και την τακτική που ακολουθούν πολλές τράπεζες, οι οποίες έχουν αποκλείσει δάνεια για αγορά σπιτιού σε αυτές τις περιοχές με αποτέλεσμα αυτομάτως να αποκλείονται γηγενείς και αλλοδαποί ιδιώτες

Άρα ποιοι έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν χωρίς τη σύναψη τραπεζικού δανείου;

Τα μεσιτικά γραφεία! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου