Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Τα μαζεύουν τώρα οι "Αληθινοί Φινλανδοί" για τη βοήθεια στην Πορτογαλία...



Ρίχνει τους τόνους ο πρόεδρος των ευρωσκεπτικιστών Αληθινών Φινλανδών αναφορικά με το ζήτημα της παροχής βοήθειας από την ΕΕ στην Πορτογαλία. 
Οι διαφωνίες μεταξύ των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της Φινλανδίας για το θέμα αυτό έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας μπορεί να μπλοκάρει τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για την Πορτογαλία.

Ερωτηθείς από τη δημόσια τηλεόραση YLE εάν οι Αληθινοί Φινλανδοί μπορεί να...

 θεωρήσουν την παροχή βοήθειας στην Πορτογαλία ως την καλύτερη επιλογή για τη Φινλανδία, ο πρόεδρος του κόμματος, Τίμο Σόινι, απάντησε: «Είναι πιθανό. Το ουσιαστικό όμως είναι να διατηρήσουμε την αυτονομία του φινλανδικού λαού».

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας, σε αντίθεση με αυτά των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης, έχει το δικαίωμα να καταψηφίσει το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χορήγηση οικονομικής βοήθειας σε χρεωμένες χώρες.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν συνομιλίες με στόχο τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο αν το συντηρητικό κόμμα του Εθνικού Συνασπισμού οι Σοσιαδημοκράτες και οι Αληθινοί Φινλαδοί θα συμφωνήσουν στο ζήτημα της παροχής βοήθειας στη Λισαβόνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου