Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Συνάντηση του πρόεδρου του Τ.Ε.Ε. με εκπρόσωπους των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών

Στα πλαίσια του νέου ενεργειακού νόμου και των ενεργειακών επιθεωρητών, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας Αναγνώστου αφουγκράστηκε τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Γιάννης Παππής και ο υπεύθυνος οργάνωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Εμμανουηλίδης Γιώργος (μηχανολόγοι φοιτητές αμφότεροι), απεύθυναν στον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. τις ανησυχίες τους για τις επαγγελματικές προοπτικές των μηχανικών στην εγχώρια αγορά εργασίας.
Για το λόγο αυτό οι φοιτητές πρότειναν στον πρόεδρο την ενσωμάτωση του πτυχίου του ενεργειακού επιθεωρητού στο δίπλωμα του μηχανολόγου μηχανικού, καθώς στο επιστημονικό αντικείμενο του τελευταίου εμπεριέχονται και οι ενεργειακές μελέτες και μάλιστα σε μεγαλύτερο βάθος. Η συζήτηση ήταν διαφωτιστική  καθώς ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. ανέλυσε  στους φοιτητές τη λογική του σημερινού τρόπου πιστοποίησης  ενεργειακών επιθεωρητών και  τέθηκαν προβληματισμοί επί του θέματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές  ευχαρίστησαν  τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. για τη συνάντηση τους και τον συνέχαιραν  γιατί η πόρτα του Τ.Ε.Ε. είναι ανοιχτή για σπουδαστές. 
Τέλος, πρόσθεσαν ότι δε θα σταματήσουν τον αγώνα για την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του μηχανολόγου μηχανικού και θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα συμφέροντα του μηχανολόγου, τόσο του επαγγελματία, τόσο και του φοιτητή.



Στηρίζουμε τη σχολή μας στην Πράξη !
                                             Δύναμη ευθύνης – Προοπτική ελπίδας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου