Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα ως κράτος χρεοκόπησε



Τελικά οι διάφορες Κασσάνδρες είχαν δίκιο.
Η Ελλάδα ως κράτος χρεοκόπησε.
Κήρυξε στάση πληρωμών, άσχετα με τις διαβεβαιώσεις του σοβαροφανούς υπουργού επί των Οικονομικών.
Απλώς, η στάση αυτή των πληρωμών αφορά στις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες του.
Οι ξένοι τραπεζίτες και οι δανειστές μας συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά. 
Εκτός λοιπόν από τις περικοπές στους μισθούς, τις καταργήσεις των επιδομάτων, τις τεράστιες αυξήσεις στη βενζίνη και στα άλλα βασικά αγαθά, έρχεται τώρα το κράτος να εξοντώσει πλήρως τη μέση οικογένεια, στερώντας της την από καιρό κουτσουρεμένη δωρεάν περίθαλψη.
Ο ΟΠΑΔ, για παράδειγμα,  δεν πληρώνει εδώ και καιρό.
Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, εκτός από την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι του, αναγκαζόμενοι να στήνονται σε ουρές από τα χαράματα, το ταμείο χρωστά ακόμη ιατρικές δαπάνες κλπ. σε δικαιούχους του, από το …2009!
Πρόσφατα, και επειδή το εν λόγω ταμείο δεν πληρώνει ούτε καν τους συμβεβλημένους με αυτό γιατρούς, αυτοί αποφάσισαν να μη δέχονται ασφαλισμένους του δημοσίου, ή αν τους δέχονται, να αμείβονται κανονικά, και οι ασφαλισμένοι να πηγαίνουν στον ΟΠΑΔ ώστε να καταθέτουν την απόδειξη και να έχουν λαμβάνειν…
Δηλαδή, στη καλύτερη περίπτωση, σε 3-4 χρόνια από την ημέρα υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Κάτι ανάλογο ισχύει και με τους φαρμακοποιούς.
Αν αυτό δεν είναι στάση πληρωμών, τότε τι είναι;
Πάντως δημόσια και δωρεάν υγεία δεν είναι.
Και βέβαια οι αντίστοιχες κρατήσεις στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Ο απόλυτος δηλαδή εμπαιγμός από ένα ψευδοκράτος που θέλει να λέγεται ευνομούμενο, συντεταγμένο, και μέλος της ΕΕ. Μόνο η συμμετοχή μας στις επιχειρήσεις της Λιβύης μας μάρανε.
Και μπορεί το εν λόγω θέμα να θεωρείται ασήμαντο για κάποιους, που στο πρόσωπο των δημοσίων υπαλλήλων βλέπουν τον εχθρό, αλλά ας αναλογιστούμε όλοι μας τι σημαίνει για μια οικογένεια να αναγκάζεται, πέραν των όλων εξόδων της να πληρώνει μια-δυο επισκέψεις το μήνα στο γιατρό (€100-150) αλλά και τα όποια φάρμακα χρειάζεται.
Την ώρα πάντα που οι κρατήσεις στο μισθό για την περίθαλψη συνεχίζουν αμείωτες…
Στη περίπτωση μάλιστα υπερήλικων ή συνταξιούχων, η οικογένειας με μωρό/ά,  όπου δηλαδή οι επισκέψεις στο γιατρό και τα φάρμακα πολλαπλασιάζονται, καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα σκουραίνουν επικίνδυνα. Ένα ολόκληρο μηνιάτικο, και δεν φτάνει.
Να τους χαιρόμαστε λοιπόν τους κυβερνώντες μας, και να`μαστε εθνικά περήφανοι που έχουμε εθνικά υπερήφανη σοσιαλιστική κυβέρνηση, και πάνω απ όλα δημόσια και δωρεάν υγεία.
Για τη παιδεία και την ασφάλειά μας δεν θα αναφερθώ καν.
Εκεί και αν δεν χρεοκοπήσαμε προ πολλού.

Strange Attractor
Υ.Γ.- Ο αρμόδιος εισαγγελέας έσπευσε προχθές να συλλάβει τη γιατρό που εφημέρευε για τα … ράντζα. Το κράτος μπαταχτσή που χρωστάει δισεκατομμύρια στους ανήμπορους πολίτες του, ποιος θα το συλλάβει;

www.antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου