Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Γ.Δρακούλης:«Σε θέματα που βάλλεται η Παιδεία η ανεκτικότητα δεν έχει θέση»


Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών πλήττει την Παιδεία, καθώς αφήνει μακριά από τα σχολεία τους 6.500 μαθητές της Αχαΐας, γιατί η Κυβέρνηση δεν μερίμνησε να αποπληρώσει τα οφειλόμενα απέναντι στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και στα μισθωμένα ταξί με συνέπεια η δωρεάν μεταφορά των μαθητών να διακόπτεται.

 
Το τεράστιο οικονομικό ποσό που έχει συσσωρευτεί λόγω της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών είναι δυσβάσταχτο για τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων και των ταξί που δεν μπορούν να συνεχίζουν να το “σηκώνουν” και συνεπώς οδηγούνται στην διακοπή της μεταφοράς των μαθητών.
 
Το Υπουργείο είχε υποσχεθεί στους ιδιοκτήτες λεωφορείων και ταξί τα οφειλόμενα αλλά δυστυχώς για μία ακόμη φορά μοίραζε υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν βρίσκοντας “θύματα” τους μαθητές του Νομού.
 
Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα είχαμε θίξει πάλι τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των εκπροσώπων του υπεραστικού ΚΤΕΛ αλλά και των ιδιοκτητών ταξί είχε δοθεί παράταση στην μεταφορά των μαθητών αλλά δεν είχε δοθεί η άμεση και οριστική λύση αυτού του προβλήματος.
 
Η ανικανότητα, η απραγία και η ασυνεννοησία του Υπουργείου για την εξόφληση των οφειλόμενων, εμποδίζει την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, με αποτέλεσμα να απομακρύνει τα παιδιά από την μάθηση, γεγονός απαράδεκτο, καθώς όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα στην γνώση.
 
Το Υπουργείο συνεχώς μοιράζει φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις -κάτι το οποίο επαναλαμβάνει σε πολλά και σημαντικά ζητήματα- οι οποίες δεν υλοποιούνται. Δυστυχώς οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκαν σε σύγχρονους  «Μαυρογιαλούρους» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τρόικας..
 
Σε μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει συνεχώς «Πρώτα ο μαθητής»…ο μαθητής όχι απλά πρώτος δεν είναι, αλλά ούτε πρόσβαση στο σχολείο του δεν θα έχει πια …και μιας και μιλάμε για μεταφορά μάλλον ο μαθητής είναι ο “τελευταίος τροχός της αμάξης”!
 
Εδώ δεν πρέπει να υπάρξει ούτε κατανόηση ούτε ανοχή. Το Υπουργείο υποχρεούται να εξοφλήσει τα οφειλόμενα και οι μαθητές να μεταφέρονται πάλι δωρεάν στα σχολεία τους.
Πρέπει να δοθεί επιτέλους άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών!

Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου