Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Έκλεψαν εκρηκτικά από πολεμικά πλοία

Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με αξιωματικούς του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για την κλοπή πυροκροτητών και ράβδων με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ από τα ναρκαλιευτικά «ΑΥΡΑ» και «ΑΗΔΩΝ».

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 6 Απριλίου όταν είχε διαπιστωθεί σε τακτικό έλεγχο η αφαίρεση των συγκεκριμένων υλικών και αμέσως σήμανε συναγερμός. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο υπαξιωματικός αφαίρεσε τα εκρηκτικά το μεγαλύτερο μέρος των οποίων μετέφερε στην πατρική του οικία στον τόπο καταγωγής του. Μέρος των υλικών αυτών παρέδωσε, στη συνέχεια, σε συντοπίτη του. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα υλικά αυτά.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Τέλος από τις έρευνες δεν προέκυψε σύνδεση με τρομοκρατικές πράξεις ή τρομοκρατικές οργανώσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου