Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η ΝΔ στο πλευρό της Δικαιοσύνης για την ψήφο των αλλοδαπών



O εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κληθείς να σχολιάσει την απόφαση τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος που προβλέπει τη συμμετοχή αλλοπαδών στις δημοτικές εκλογές δήλωσε μεταξύ άλλων:. 

    «Εφόσον κριθεί και από την Ολομέλεια δημιουργείται θέμα για τις εκλογές σε κάποιες περιφέρειες. Συγκεκριμένα όπου η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι μικρότερη από τον αριθμό των εγγεγραμμένων αλλοδαπών που πήραν μέρος στις εκλογές», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ερωτηθείς αν θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα σε τέτοιες περιπτώσεις η ΝΔ, είπε ότι «θα δούμε τι θα αποφασίσει η Ολομέλεια και μετά θα τα δούμε». Τόνισε επίσης ότι η ΝΔ είναι υπέρ της ψήφου των ομογενών...
Εξάλλου, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η παραπεμπτική στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απόφαση του Δ’ τμήματος αντιμετωπίζει όλα εκείνα τα θέματα, που προκάλεσαν την έντονη αντιπαράθεση της Ν.Δ. με την κυβέρνηση, ακριβώς ένα χρόνο πριν, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, στα τέκνα αλλοδαπών, αλλά και για την αναγνώριση δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι μεταξύ άλλων και μεταναστών τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε.
Υπενθυμίζω ότι, με τρόπο κατηγορηματικό, η Ν.Δ. έχει δεσμευθεί ότι ως κυβέρνηση θα καταργήσει το σχετικό νόμο, δεδομένου ότι θεωρείται από τους πλέον «χαλαρούς» μεταξύ των σχετικών ισχυόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά, όχι μόνο τις θέσεις της Ν.Δ., αλλά και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Με σπουδή αδικαιολόγητη, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πρόταξε την ανάγκη να ρυθμιστούν θέματα που χρειάζονταν πολύ περισσότερο χρόνο διαβούλευσης και ωρίμανσης.  Αυτή την ανεξήγητη επιπολαιότητα πληρώνει  η κυβέρνηση. Και, δυστυχώς, οι συνέπειες αυτής της επιπολαιότητας απειλούν ενδεχομένως και την ομαλή λειτουργία αυτοδιοικητικών μονάδων, δεδομένης της θεώρησης ως ανίσχυρων όλων των σχετικών με τη συμμετοχή μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές διατάξεων.
Μετά από αυτό, το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση είναι να προσπαθήσει ν’ απαξιώσει τη δικαστική κρίση και να τρομοκρατήσει τη Δικαιοσύνη, υιοθετώντας έξαλλες απόψεις περί δικαστικού πραξικοπήματος. Οφείλουμε όλοι πίστη στο Σύνταγμα, την τήρηση του οποίου εγγυάται η Δικαιοσύνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου