Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αντιδρούν στην αύξηση του ωραρίου οι Δημόσιοι Υπάλληλοι



Πρόστιμα εως 100.000 ευρώ και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προβλέπονται στο νέο πειθαρχικό τους δίκαιο - Διαβάστε αναλυτικά τις νέες ποινές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι ιδιαίτερα σκληρό και θα προβλέπει “καμπάνες” ως και 100.000 ευρώ αλλά και απόλυση στο τρίτο παράπτωμα. Με αυτό έχει συμφωνήσει η ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τα πειθαρχικά παραπτώματα θα παραγράφονται σε πέντε χρόνια αντί για δύο που ισχύει σήμερα και οι αποφάσεις από τα πειθαρχικά συμβούλια θα βγαίνουν εντός ορισμένου χρονικού περιθωρίου, για να αποφευχθεί το “στρίβειν” δια της παραγραφής. Επίσης θα αλλάξει η σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων ώστε να μη συμμετέχουν συνδικαλιστές. 

Το νέο δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους θα προβλέπει και απόλυση αν ο υπάλληλος υποπέσει σε παραπτώματα για τρεις φορές, μέσα σε πέντε χρόνια.

Παραπτώματα που έχουν οικονομικό αντικείμενο, θα τιμωρούνται με υποβιβασμό του υπαλλήλου ακόμη και δύο βαθμούς στην κλίμακα και θα επιφέρουν κυρώσεις που αρχίζουν από 10.000 ευρώ και φτάνουν στις 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχει πειθαρχικός κώδικας για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο οποίος όμως σπανίως εφαρμόζεται.
 
 
http://psifiakoohiro.blogspot.com/2011/02/blog-post_9544.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου