Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση Παναγιωτόπουλου για τα Ίμια

«Η συμπλήρωση 15 ετών από την αποφράδα ημέρα των Ιμίων αναδεικνύει, μέσα από την καταγραφή της συλλογικής μνήμης, τρεις, κυρίως, επισημάνσεις, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και πρόσθεσε:
Πρώτον, την αυτοθυσία των τριών ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, του Χριστόδουλου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού, οι οποίοι, τιμώντας την ιστορική παράδοση αγώνων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, έκαναν το χρέος τους προς την Πατρίδα, υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.

Δεύτερον, τη διαχρονική απειλή κατά της εθνικής μας κυριαρχίας, ως κεντρικό άξονα της Εξωτερικής Πολιτικής της Τουρκίας. Απειλή, η οποία – ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα κυβερνά στη γείτονα χώρα – έχει ως μόνιμο φορέα και εκφραστή το τουρκικό στρατιωτικό και διπλωματικό κατεστημένο.

Τρίτον, τη δραματική ανεπάρκεια (κατά την πλέον “επιεική” έκφραση) ενός μέρους του πολιτικού προσωπικού της χώρας – εν προκειμένω των αρμοδίων της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – οι οποίοι έκαναν, από Ελληνικής πλευράς τους τότε μοιραίους χειρισμούς, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να πουν καθαρά τι έγινε, πως έγινε και γιατί έγινε τότε.

Σήμερα, στο μέσον της δεινής οικονομικής κρίσης, οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε η κρίση της οικονομίας να γίνει πρόβλημα για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας.

Η Εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι πάνω από όλα και πριν από όλα.
Γι’ αυτό και δεν υπόκειται σε λογικές ούτε σε πολιτικές “λύσεων ανάγκης” και περιστασιακών συμβιβασμών».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου