Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Επαναφορά «πράσινων» αξιωματικών στα μουγκά!


Επαναφέρουν από το παράθυρο 18 «πράσινους» αξιωματικούς (εξ υπαξιωματικών) από την αποστρατεία και στο σχετικό έγγραφο υπογεγραμμένο στις 15 Δεκεμβρίου 2010 από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο (και τον Αντχο (Ο) Α. Ντατσούλη ΠΝ, τμηματάρχη ΓΕΝ/Β3-ΙΙΙ), αναγράφεται «η παρούσα να μη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»! (δείτε επισυναπτόμενο έγγραφο).
Λόγια του αέρα

Αυτό δεν συνιστά προτροπή σε παράνομη πράξη; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες και διακηρύξεις περί διαφάνειας στη διοίκηση; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ την περασμένη Πέμπτη, δήλωσε: «Κάθε πράξη υπουργού ακόμη και απλού διοικητικού στελέχους αναρτάται στο διαδίκτυο… Είμαστε υπέρ της διαφάνειας και το αποδεικνύουμε… Αυτό το θεσπίσαμε εμείς, δεν μας το επέβαλε κανείς, τη Διαύγεια την αποφάσισε και την υλοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να μας το πει κανείς…». Όμως, στο Πεντάγωνο τα γράφουν αυτά στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, γνωρίζοντας ότι λέγονται για λαϊκή κατανάλωση.
Η παραπάνω πράξη, πού έχει άραγε αναρτηθεί; Γιατί όλα παραπέμπουν σε μεθόδευση, ώστε να μη μαθευτεί τίποτα… Στο ΠΑΣΟΚ, έχουν δημιουργήσει άλλωστε παράδοση στο να λειτουργούν έτσι και να κρύβουν τις πομπές τους, κοροϊδεύοντας τον κόσμο, μαθημένοι ως είναι σε χαλαρή αντιμετώπιση από τον Τύπο.
Η απόφαση
Πρόκειται για την επαναφορά 18 στελεχών, όλοι ανοικτά φίλα προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα, με απόφαση του ΥΕΘΑ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του πλήρως ελεγχόμενου από τον Υ/ΓΕΝ υποναύαρχο Νικόλαο Κρυονερίτη (πρώην υπασπιστή του Άκη Τσοχατζόπουλου), ΑΝΣ. Σημειωτέον ότι και ο τελευταίος έχει επανέλθει από την αποστρατεία…
Πρόκειται λοιπόν για τους αντιπλοιάρχους εα Τσίμπρη Γεώργιο, Γεωργίου Ναπολέοντα, Πολυζώνη Αθανάσιο, Ηλία Ελευθέριο, τους υποπλοιάρχους Παρσάνο Σωκράτη, Τζιωτάκη Παναγιώτη, Παντζιά Γεώργιο, Ζυγούρη Νικόλαο, τους ανθυποπλοιάρχους Κουγιουμτζόγλου Κυριάκο, Αναγνωστάκη Ιωάννη, Χάλαρη Εμμανουήλ, Τζόλα Δημήτριο και τους σημαιοφόρους Παγανέλη Ιωάννη, Βερέμη Γεώργιο, Πιτίδου Ελένη, Αυρηλιώτη Αναστάσιο, Ζεντέφη Ευθύμιο, Ζαχαριουδάκη Νικόλαο.
Οι περισσότεροι εκ των άνω δεν είναι καν απόφοιτοι Λυκείου και με μια ματιά σε κάποια από τα προφίλ που διατηρούν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (όπως το facebook), οι περισσότεροι δεν κρύβουν τους δεσμούς τους με το κυβερνών κόμμα. Το πιο βασικό όμως είναι ότι οι ειδικότητές τους δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν επαναφορά τους για λόγους υπηρεσιακών αναγκών. Ένας μάλιστα, ο σημαιοφόρος Γιώργος Βερέμης, τοποθετείται στο… θωρηκτό Αβέρωφ! «Μάχιμα» πράγματα! Κι όλα αυτά επιβαρύνουν το φορολογούμενο, καθώς, όπως διαβάζουμε στο έγγραφο, «ημερομηνίες ανακλήσεως και έναρξης μισθοδοσίας των ανωτέρω, ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής της παρούσης».
Πολλοί θα έπρεπε να ντρέπονται…
film_benizelos_2Πώς είναι δυνατόν να τα προσυπογράφει αυτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ένας αν μη τι άλλο νομομαθής υπουργός; Τι λέει ο αναπληρωτής υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης; Τι θα απαντήσουν στις σχετικές ερωτήσεις που θα υποβληθούν στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου; Τι θα πουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής; Τι λέει για όλα αυτά ο Α/ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος; Τι λέει ο Α/ΓΕΣ αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης, τη στιγμή μάλιστα που ανώτατοι αξιωματικοί του ΠΝ κάνουν λόγο στην «ΕΩ» για «τοποθετήσεις που αγγίζουν τα όρια του φαιδρού»;
Τι λέει ο αρχιπλοίαρχος Αποστολάκης, διευθυντής Β’ Κλάδου, πρώην υπασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, επανελθών και αυτός από την αποστρατεία; Τι λέει ο πλοίαρχος Καστανάς, διευθυντής Β3, τον οποίο σημειωτέον συνάδελφοί του εν ενεργεία χαρακτηρίζουν πολύ «εχθρικό» έναντι όσων συναδέλφων του θεωρεί προσκείμενους στη ΝΔ; «Τουμπεκί ψιλοκομμένο» για τα γαλόνια από τους ανώτατους, αλλά και όσους παρατηρούν το «πάρτι» ημετέρων και κομματικής μισαλλοδοξίας στο Πεντάγωνο και δεν μιλούν, αλλά και καιροσκοπισμός, στο βωμό πάντα της καριέρας.
Τι συμβαίνει;
Ποια είναι τέλος πάντων η προτεραιότητα στο ΠΝ, την ώρα μάλιστα που οι τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες, φτάνουν μέχρι το Σούνιο κατά το δοκούν; Οι επαναφορές «ημετέρων», που «ψάχνονται» να επανέλθουν όσο είναι καιρός;
Είναι η ώρα οι πολίτες να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Να μάθουν ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για δραστική μείωση του δημόσιου τομέα και ορθολογιστική διαχείριση του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού, είναι λόγια του αέρα. Όσο για την αξιοκρατία, αυτή ακόμα τη θρηνούν οι τεθλιμμένοι συγγενείς. Προέχει, πάντα, το κόμμα. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, περιμέναμε πολύ περισσότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου