Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Επικίνδυνες εφαρμογές στο Facebook

Οι εφαρμογές στο Facebook αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα για τους λάτρεις του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ποιος μας εγγυάται όμως ότι εφαρμογή που μας πρότειναν να εγκαταστήσουμε είναι ασφαλής και δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον υπολογιστή μας;

Τον τελευταίο καιρό οι εφαρμογές του Facebook προκαλούν πονοκέφαλο στους ειδικούς διαδικτυακής ασφάλειας. Δεν μπορείς να ξέρεις πάντοτε ποιος μπορεί να είναι ο δημιουργός μιας εφαρμογής και με ποιόν τρόπο διαχειρίζεται τα δεδομένα που συλλέγει από τους χρήστες που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή. 


Επίσης δεν μπορείς να ελέγξεις μια εφαρμογή πριν την εγκαταστήσεις οπότε παραμένεις έρμαιο στα χέρια του δημιουργού της εκάστοτε εφαρμογής.
Θα πρέπει πάντοτε να είστε προσεκτικοί με τις εφαρμογές τις οποίες εγκαθιστάτε στο προφίλ σας. Μη δέχεστε όποιο quiz σας εμφανιστεί και όποιο παιχνίδι βρεθεί μπροστά σας! 

Ελέγξτε επίσης τις ρυθμίσεις απορρήτου που αφορούν τις εφαρμογές του Facebook. Από το συγκεκριμένο menu μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία και ποιες όχι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου