Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ο Ήλιος ανέτειλε δύο ημέρες νωρίτερα στην Γροιλανδία!



Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό KNR Radio Greenland της Γροιλανδίας ο Ήλιος εμφανίστηκε δύο ημέρες νωρίτερα στο Ilulissat της δυτικής Γροιλανδίας. 


Πιο συγκεκριμένα ο Ήλιος ανέτειλε την Τρίτη στις 11 Ιανουαρίου ακριβώς στις 12:56:57 ενώ το παραπάνω αναμενόταν να γίνει στις 13 Ιανουαρίου με το τέλος της πολικής νύκτας που κρατά έως και 179 ημέρες με το μέγιστό της στους πόλους. Μέχρι και τις 11/1/2011 η αστρονομική πρόβλεψη αφορούσε την πρώτη εμφάνιση του Ήλιου στις 13 Ιανουαρίου και όχι στις 11 όπως και καταγράφηκε. 

Ο Thomas Posch από το ινστιτούτο αστρονομίας του πανεπιστημίου της Βιέννης δήλωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για το οτιδήποτε ασυνήθιστο σε σχέση με την τροχιά της Γης ή την κλίση της σε σχέση με τον κάθετο άξονα, λέγοντας πως δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση για το φαινόμενο παρά το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό κύκλο, γεγονός που «χαμήλωσε» τον ορίζοντα προκαλώντας την πρόωρη εμφάνιση του Ήλιου στις περιοχές αυτές, ενώ μια άλλη εξήγηση είναι αυτή του αντικατοπτρισμού που προκαλείται από παγωμένους αιωρούμενους μικροκρυστάλους. Πάντως μια επίσημη εξήγηση ακόμη δεν έχει δοθεί για το φαινόμενο της πρόωρης εμφάνισης του Ήλιου.


Πηγή: http://www.apocalypsejohn.com/2011/01/blog-post_4155.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου