Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η κοροϊδία του κράτους για τα φωτοβολταϊκά συστήματα

Μετά από πρωϊνή αναφορά δημοσιογράφου στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ στο τηλεοπτικό κανάλι του ΣΚΑΪ, έγινε γνωστό οτι 1 στις 2 αιτήσεις...(περίπου 35000 στο σύνολο) που υπέβαλαν αγρότες για να συνδεθούνε φωτοβολταϊκά πλαίσια που είχαν εγκατεστημένα στα χωράφια τους με το δύκτιο της ΔΕΗ, όχι μόνο θα αργήσουν να διεκπεραιωθούν αλλά δεν θα γίνουν δεκτές ποτέ... http://energy-engineer.blogspot.com

Ο δημοσιογράφος ανέφερε συγκεκριμένα οτι ο κ. Αρθούρος Ζέρβας που είναι πρόεδρος της ΔΕΗ είπε: Εμάς κανένας δεν μας ρώτησε... Ουσιαστικά λοιπόν περισσότερες αιτήσεις από 1 στις 2 δεν θα γίνουν δεκτές διότι σε 18 από τους 32 νομούς της Ελλάδας στους οποίους υπάρχουν φωτοβολταϊκα, το ηλεκτρικό δύκτιο της ΔΕΗ είναι υπερκορεσμένο πλέον και δεν αντέχει.
Θεωρητικά, μπορεί η συμμετοχή των Φ/Β πλαισίων να βοηθάει οικονομικά τους κατόχους τους και να μειώνει την παραγωγή ρύπων στο περιβάλλον, αλλά για να μπορέσει το ρεύμα να πάει στο δύκτιο της ΔΕΗ θα περάσει από τους υπάρχοντες αγωγούς ηλεκτρισμού άρα έχουμε υπερφόρτωση του δυκτίου.
Οι αγρότες όμως επένδυσαν και ΠΛΗΡΩΣΑΝ για την εγκατάσταση Φ/Β στα χωράφια τους και τώρα τα χρήματά τους πάνε χαμένα. Άλλη μια απάτη και ψευτιά του κράτους ή μάλλον του ΠΑΣΟΚ περί πράσινης ενέργειας και πράσινων αλόγων. Δικαιολογίες του τύπου η ΔΕΗ δεν ήξερε το κράτος δεν ήξερε κτλπ δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από κανέναν πλέον, ειδικά στην εποχή που ζούμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου