Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

"Κλειστόν" παρά τη δικαστική απόφαση


Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με φόντο νομοσχέδιο   για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών. Η σημερινή 24ωρη απεργία πραγματοποιείται, όπως είχε εξαγγελθεί, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που την έκρινε "παράνομη".  "Δεν μας έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση, αλλά ακόμη και αν μας επιδοθει η απεργία θα γίνει" διαμηνύουν οι συνδικαλιστές στις αστικές συγκοινωνίες... 
Το ερωτημα που τιθεται τωρα είναι πως θα αντιδράσει η κυβέρνση, η οποία δια του αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Ρέππαέσπευσε να στείλει μήνθμα ότι η νομιμότητα θα τηρηθεί και και οι παραβάτες θα υποστούν τις συνέπειες. Ακινητοποιημένα σήμερα όλα τα μέσα πλην Προαστιακού και ΟΣΕ.

"Παράνομες" οι απεργίες

Αποφάσεις υπέρ των διοικήσεων εξέδωσαν τα αρμόδια δικαστήρια. Πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε ήταν αυτή του ΗΛΠΑΠ, με το δικαστήριο να κρίνει παράνομη την απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ. 
Επίσης, το Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ (Μετρό), έκρινε παράνομη, τόσο τη στάση εργασίας από τις εννέα το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας (24:00) της Τετάρτης, όσο και την 24ωρη απεργία της Πέμπτης. 
Ανάλογη απόφαση πήρε και το Πρωτοδικείο του Πειραιά, το οποίο κήρυξε παράνομη την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.
Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο και η απεργιακή κινητοποίηση που είχαν προκηρύξει για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ. Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της διοίκησης, που ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία στα λεωφορεία παράνομη και καταχρηστική.

Ρέππας: Θα τηρηθεί η νομιμότητα
Νέα αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο που οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη την απεργία τους, ακόμη και στην περίπτωση που κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις, ο κ. Ρέππας είπε ότι στην περίπτωση αυτή θα υποστούν τις συνέπειες και θα τηρηθεί η νομιμότητα.

"Δε θα γίνει επίταξη στα Μέσα Μεταφοράς", είχε δηλώσει προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.

πηγή: www.nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου