Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

"Οχι" Λοβέρδου στην πώληση του Ντυνάν

Στην αντίθετη άποψη της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας δείχνει να «προσκρούει» η προσπάθεια της διοίκησης του «Ερρίκος Ντυνάν» για πώληση του νοσοκομείου.  του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος επικαλέστηκε σχετική γνωμοδότηση που έλαβε από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, με βάση το ισχύον καθεστώς, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πωληθεί και προειδοποίησε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση σύγκρουσης υπουργείου με τη διοίκηση του νοσοκομείου, θα αποσύρει τους τρεις εκπροσώπους που έχει στο διοικητικό του συμβούλιο. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πωληθεί: Το νοσοκομείο ιδρύεται και διαλύεται».
Οσον αφορά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει σχετικά με την πρόθεση πώλησης του νοσοκομείου, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι όποιος νομίζει πως θα κάνει το αφεντικό θα έχει απέναντί του το υπουργείο Υγείας. Εσπευσε πάντων να προσθέσει ότι «αυτός ο συγκρουσιακός διάλογος μεταξύ ιδιωτών μας είναι αδιάφορος και έχουμε τρόπο να τον αντιμετωπίσουμε. Εμείς επιθυμούμε ειρήνη στο χώρο».
Ανίδραση
Ο ίδιος τόνισε, ακόμη, πως επιθυμεί να βοηθήσει το «Ερρίκος Ντυνάν». «Αλλο αυτό και άλλο να καθορίζουν κάποιοι το ρόλο του υπουργείου Υγείας» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά του «Ερρίκος Ντυνάν». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, επισημαινόταν πως «το νοσοκομείο ανήκει στο Ιδρυμα Ερυθρός Σταυρός και για την πώλησή του έχει λόγο μόνο ο ιδιοκτήτης του». Η ανακοίνωση καταλήγει ότι πρόθεσή του είναι να πωληθεί ως ένα ζωντανό νοσοκομείο ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να διασώσει ένα μέρος, τουλάχιστον, της περιουσίας του.
Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου 4 εβδομάδες, ο κ. Μαρτίνης, είχε ανακοινώσει ότι αναμένει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου πρόταση εξαγοράς ολόκληρου του «Ντυνάν» από το «Ιατρικό Αθηνών», το οποίο θα την καταθέσει αφού ολοκληρώσει τις επαφές που πραγματοποιεί με Ελληνες και ξένους επενδυτές. Οσον αφορά στο διαγωνισμό για το μάνατζμεντ του νοσοκομείου που ξεκίνησε μέσα στο 2010 έχει παραταθεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και τότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

 «Δεν πωλείται το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση χθες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου