Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εμφύλιος Πόλεμος στην Πρυτανεία Αθηνών


Εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας» για το χουντικό παρελθόν, τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και την αδιαφάνεια εκλογής σε θέση ΔΕΠ του Καθηγητή και νυν Αντιπρύτανη κου. Α. Δουκουδάκη. Πηγές μέσα στη Πρυτανεία του Πανεπιστημίου μιλάνε για σκηνές απείρου κάλους με το Πρύτανη κο. Θ. Πελεγρίνη να ζητά την παραίτηση Δουκουδάκη, ο τελευταίος να αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί … απειλώντας με αποκαλύψεις … αν εξωθηθεί σε παραίτηση!
Cramer εναντίων cramer λοιπόν, όλοι εναντίων όλων και στη μέση το Πανεπιστήμιο σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη για αυτό περίοδο. Οι πρωταγωνιστές:

Θεοδόσης Πελεγρίνης – επί πολλά έτη υποψήφιος Αντιπρύτανης του κου Κ. Κιουλάφα και εν συνεχεία διάδοχος του σχήματος του και υποψήφιος Πρύτανης. Μετά από διαδοχικές αποτυχίες κατάφερε τελικά να κερδίσει κυριολεκτικά πάνω στο νήμα στις εκλογές του Μαΐου του 2010 … με πολλά μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών να αμφισβητούν τον τρόπο εκλογής του … και τον έτερο διεκδικητή Καθηγητή κο. Στεφανάδη να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη … σε μία υπόθεση που ακόμα εκκρεμεί. Ακόμα περισσότερα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αμφισβητούν ανοιχτά τις διοικητικές του ικανότητες, λόγω του ότι μετά την εκλογή του έσπευσε να συνεργαστεί και να διατηρήσει σε θέσεις ισχύος τον αθέατο «στρατηγό» του ΕΛΚΕ κο Φωτόπουλο και τον «αιώνιο» αν και παραιτηθέντα Γραμματέα του Πανεπιστημίου κο. Κοντό … τους οποίους προεκλογικά κατηγορούσε ως εκφραστές του «γκρίζου πανεπιστημίου» (κεντρικό σύνθημα του Πρυτανικού σχήματος αποτέλεσε το «Αλλάζουμε το γκρίζο Πανεπιστήμιο»).
Τραγέλαφος αποτελεί το γεγονός πως ο εν ενεργεία Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών παράλληλα ασκεί το υποκριτικό του ταλέντο σε παραστάσεις (η φωτογραφία τον απεικονίζει εν δράσει) … με τις κακιές γλώσσες να μιλάνε για «περιοδεύων θίασο» στη διοίκηση του Πανεπιστημίου. Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει ακόμα οι πρόσφατοι «αδέξιοι» χειρισμοί του στο διάλογο για τις αλλαγές στην παιδεία, την ώρα που εμφανίζεται ιδιαίτερα «επιδέξιος» σε στενή συνεργασία πίσω από κλειστές πόρτες με «δεξιούς» νεολαίους ... που ονειρεύονται να κάνουν την Αθήνα μία νέα Θεσσαλονίκη.

Αστέριος Δουκουδάκης – Καθηγητής οδοντιατρικής και νυν αντιπρύτανης. Σύμφωνα με την εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας», εκδιώχθηκε από το Σύλλογο Φοιτητών της Οδοντιατρικής λόγω του φιλοχουντικού του αγώνα, βρέθηκε να διδάσκει σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ από το οποίο έφυγε (ή εδιώχθη) μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κατέληξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εκμεταλλευόμενος συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση … υπό πολύ «σκιώδη» τρόπο. Αρνείται να παραιτηθεί από το αξίωμα στο οποίο εξελέγη και καταβάλει συστηματικές προσπάθειες προκειμένου να μην του αποστερηθούν αρμοδιότητες. Διαρροές στενών του συνεργατών δίνουν στίγμα για τις αποκαλύψεις στις οποίες θα προχωρήσει αν «πιεστή» ή «παραγκωνιστεί». 
Θωμάς Σφηκόπουλος – το χρυσό παιδί της αριστεράς, ο τεχνοκράτης του σχήματος που έθεσε ως στόχο την αλλαγή των κακώς πεπραγμένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποτελεί τη μεγάλη απογοήτευση πολλών καθώς περισσότερο ως εκφραστής της προηγούμενης διοίκησης λειτουργεί παρά ως φορέας νέων πραγμάτων. Γνώστες των ισορροπιών μέσα στη Πρυτανεία αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός» καθώς ήρθε σε μετωπική ρήξη με το επιτελείο του και πλέον έχει πνιγεί στη γραφειοκρατία της διοίκησης. Αιχμές έχουν αρχίσει να αφήνονται περί παρελθοντικών … αλλά άλυτων προβλημάτων του κου. Σφηκόπουλου με την πολεοδομία.
Θεόδωρος Λιακάκος – ο γιατρός που κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά κατά τις Πρυτανικές Εκλογές εξασφαλίζοντας μία κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, ικανή να κρατήσει τη διαφορά των δύο σχημάτων κοντά στον πρώτο γύρο … και να γύρει την πλάστιγγα στο δεύτερο. Έκτοτε ο «ιατρός» συνεχίζει ακάθεκτος την ακαδημαϊκή και επιστημονική του δραστηριότητα … αλλά η διοικητική δραστηριότητα … μοιάζει με το εγκεφαλογράφημα νεκρού.
Σύντομα … θα έρθουν μεγάλες αποκαλύψεις … και θα κλάψουνε μανούλες αν οι γνώστες του κουβαριού της διαπλοκής και των δοσοληψιών με τις νεολαίες ανοίξουν το στόμα τους. Έρχονται αποκαλύψεις …

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου