Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πράσινος εμφύλιος συνδικαλιστών στην κυβέρνηση


Με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, περισσότερα από 102 "πράσινα" στελέχη σωματείων αποδοκιμάζουν την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) έκαναν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στην οικονομική πολιτική που υπαγορεύει το μνημόνιο και δήλωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα που λαμβάνονται για μισθούς, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό σύστημα.

Αναλυτικότερα, "τη θαρραλέα αναθεώρηση του μνημονίου, που επέβαλαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των δανειστών και υλοποιεί η Κυβέρνηση", την αλλαγή του θεσμικού ρόλου και της πολιτικής της ΕΚΤ και την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, τη μεταφορά του χρέους των κρατών της ευρωζώνης με την έκδοση ευρωομολόγων, και πολιτική ανάκαμψης στηριγμένης στις επενδύσεις στην απασχόληση και την κοινωνική προστασία ζήτησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική, στην αντιμνημονιακή ρητορική της Ν.Δ και στην πολιτική των κομμάτων της Αριστεράς, ενώ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αναζητήσει έσοδα από τους "έχοντες και κατέχοντες". Καταλόγισε ανεπάρκεια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χαρακτήρισε συμβάσεις "τύπου ΝΕΟΓΑΛ" ως "επαίσχυντες".

"Η κατ' εφαρμογή του μνημονίου, ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Δεν είναι η πολιτική για την οποία στρατευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος ενώ πρόσθεσε ότι "προκαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ανθρώπους της εργασίας η συμπεριφορά του πολιτικού προσωπικού αλλά και των διαφόρων φορέων αντιπροσώπευσης συμφερόντων καθώς -την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται "στην κόψη του ξυραφιού"- όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους αλλά είτε τις μεταθέτουν, είτε με τους μηχανισμούς χειραγώγησης της κοινής γνώμης επιχειρούν να τις μετατρέψουν σε ενοχές, συνενοχές και φοβίες".

"Είναι ακραία και ηθικά αντι-σοσιαλιστική πολιτική να επιχειρείται η κοινωνική διάσπαση με το ζιζάνιο του "κοινωνικού αυτοματισμού" ή ακόμη χειρότερα δημιουργούνται όροι "κανιβαλισμού" με γνώμονα το είδος, την αμοιβή, ή την ασφάλεια της εργασίας τους".

Εν συνεχεία, απηύθυνε πρόκληση - πρόσκληση στον Πρωθυπουργό, αναφερόμενος σε σχόλια μέσων ενημέρωσης, με τα οποία όπως είπε δεν συμφωνεί, για την Πρωθυπουργική ρήση "Λεφτά υπάρχουν".

Πηγή: fimotro.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου