Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

7η αναβολή στη δίκη Κεντέρη - Θάνου - Τζέκου!

Νέα αναβολή _ για 7η φορά! _ στη δίκη του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου για το τροχαίο ατύχημα («μαϊμού» χαρακτηρίστηκε από τις δικαστικές αρχές κατά το στάδιο της προδικασίας) που επικαλέστηκαν ότι είχαν εμπλακεί παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και για την ακρίβεια στις 12 Αυγούστου 2004. 
 Οι δύο αθλητές ήταν να παρουσιαστούν σήμερα Τετάρτη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, αλλά η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά για τις 21 Ιανουαρίου. Η νέα αναβολή οφείλεται σε σχετικό αίτημα των δικηγόρων των δύο αθλητών αλλά και του (τότε) προπονητή τους Χρήστου Τζέκου _ είναι επίσης κατηγορούμενος όπως και επτά γιατροί που εργάζονταν τότε στο νοσοκομείο ΚΑΤ _ γιατί δεν είχαν προσέλθει στο δικαστήριο οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης (πρόκειται για τους Μελέτιο Ζωγράφο και Κωνσταντίνο Σακελλαρίου που είχαν δηλώσει και καταθέσει τότε ως αυτόπτες μάρτυρες)
Παράλληλα, ο Δικαστής που είχε αναλάβει και την άνακριση των συγκεκριμένων προσώπων δήλωσε κώλυμα, ενώ πρόθεση του Εισαγγελέα ήταν να αρχίσουν οι διαδικασίες και στο τέλος να εξετασθούν τα αιτήματα των δικηγόρων για διακοπή, λόγω της απουσίας μαρτύρων αλλά και κλήσης νέων μαρτύρων, του ενός πραγματογνώμονα που εξέτασε τη μηχανή και του άλλου που εξέτασε τους αθλητές.
Από τις προηγούμενες 6 αναβολές, οι τέσσερις (στις 29/1/2007, στις 2/2/2009, στις 10/11/2009 και στις 22/9/2010) έγιναν λόγω παρέλευσης του ωραρίου των δικαστηρίων. Οι άλλες δύο αναβολές (24/9/2007 και 19/6/2008) έγιναν λόγω ασθένειας ή άλλου κωλύματος που δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.
Υπενθυμίζεται ότι οι 12 κατηγορούνται για «ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις Αρχές», ενώ ο τότε προπονητής Χρ. Τζέκος διώκεται και για «προμήθεια, εισαγωγή και κατοχή απαγορευμένων ουσιών». Οι οι δύο μάρτυρες που κατέθεσαν ως αυτόπτες κατηγορούνται για ψευδορκία. Οι επτά γιατροί του ΚΑΤ αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος και ψευδούς βεβαίωσης», ενώ τρεις από αυτούς κατηγορούνται επιπλέον για ψευδή βεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη ανακοίνωση του ΚΑΤ (Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004), την οποία υπέγραφε ο τότε διοικητής του νοσοκομείου, γινόταν λόγος για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις του Κεντέρη και θλαστικά τραύματα της Θάνου, κάτι που δεν επιβεβαίωσε την άλλη ημέρα ο ιατροδικαστής κ. Φίλιππος Κουτσάφτης.
Οι κατηγορίες είναι όλες πλημμεληματικού χαρακτήρα και δεν σχετίζονται με τη στάση που κράτησαν τότε (παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας) έναντι των ελληνικών και διεθνών αθλητικών οργάνων στο επίμαχο θέμα του ντόπινγκ, αλλά μόνο με εκείνο το περίφημο τροχαίο.
Οι Κεντέρης και Θάνου εγκαλούνται και ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις παράβασης καθήκοντος και ψευδών βεβαιώσεων για τις οποίες κατηγορούνται οι επτά γιατροί και ο Χρ. Τζέκος για προμήθεια, εισαγωγή και κατοχή απαγορευμένων ουσιών με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης αθλητών κατά τη διάρκεια αγώνων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου