Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ πέντε πολιτικά πρόσωπα ... για ποιον χτυπά η κουδούνα;


Την περιουσιακή κατάσταση και τα «πόθεν έσχες» πέντε πολιτικών ερευνούν εξονυχιστικά οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Δύο από αυτούς στο παρελθόν έχουν θητεύσει σε υψηλές θεσμικές θέσεις, ενώ μεταξύ των πέντε περιλαμβάνονται και βουλευτές της μείζονος αντιπολίτευσης, για τους οποίους ο έλεγχος έχει προχωρήσει σε συνεργασία και με πιστωτικά ιδρύματα, όπου διαθέτουν καταθέσεις.

Σύμφωνα με τον Σκάι, η διενέργεια των ελέγχων δεν είχε κοινή αφετηρία. Για κάποιους έφθασαν καταγγελίες στο ΣΔΟΕ με λεπτομέρειες, ανωνύμως, για την ύπαρξη «άγνωστης» περιουσιακής κατάστασης, ενώ για άλλους, οι έλεγχοι ξεκίνησαν όταν κλιμάκια του Σώματος ερευνούσαν υποθέσεις φοροδιαφυγής κι «έπεσαν» πάνω τους. Υπήρξαν μάλιστα στοιχεία για εν ενεργεία βουλευτή, που έκαναν λόγο για την ύπαρξη αδήλωτης περιουσίας λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Καταγγελία με συγκεκριμένα στοιχεία έφθασε στο ΣΔΟΕ και για άλλο βουλευτή, που μετέχει και σε Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης σκανδάλου. Οι καταγγελίες κρίθηκαν σημαντικές και μετά τις έρευνες επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των ελεγκτικών αρχών ότι «κάτι σημαντικό τρέχει με την πραγματικότητα της περιουσιακής του κατάστασης».

Γνωστοί πολιτικοί είναι και οι υπόλοιποι που ελέγχονται. Για έναν εξ αυτών οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί τόσο στο «πόθεν έσχες» του ιδίου, αλλά και συγγενικών και φιλικών του προσώπων, όσο και σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Επίσης, στο στόχαστρο των ελεγκτών βρίσκεται κι άλλος πρώην υπουργός, το όνομα του οποίου έχει αναμειχθεί σε υποθέσεις που απασχόλησαν ή απασχολούν εξεταστικές επιτροπές σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του ίδιου, αλλά και της συζύγου του.

«Υπάρχει περίπτωση συγκεκριμένου πολιτικού ανδρός και άλλων που ελέγχονται μέσω εξεταστικών επιτροπών» επισήμανε στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

«Πρέπει να συντομεύσουμε τη διαδικασία, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα αποτέλεσμα και ένα πόρισμα που να είναι ισχυρό και πραγματικό, και αυτό θέλει το χρόνο του, καθώς συναρτάται και από τις απαντήσεις που περιμένουμε από φορείς και υπηρεσίες του εξωτερικού» τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες είναι σε γνώση τόσο του Μεγάρου Μαξίμου όσο και του Προεδρικού Μεγάρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου