Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Τον Μάρτιο τα 4 δις ευρώ του νέου αναπτυξιακού νόμου

Τα πρώτα προγράμματα, ύψους 2 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, θα προκηρυχθούν στις 15 Μαρτίου, ενώ αντίστοιχο ποσό θα προκηρυχθεί και στο τέλος του ίδιου μήνα, ώστε οι συνολικές προκηρύξεις το συγκεκριμένο μήνα να ανέλθουν σε 4 δισ. ευρώ. 
Την ενημέρωση αυτή παρέσχε προς το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο υπουργός Oικονομίας- Περιφερειακής Aνάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ελλήνων τραπεζιτών και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε, επίσης, τους τραπεζίτες ότι μετά τις 27 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύναψη του δανείου ύψους 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων επιχειρηματικότητας, ενώ, έως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα αρχίσει να λειτουργεί και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, με κεφάλαια ύψους 1,4 δισ. ευρώ (400 εκατ. ευρώ από την πλευρά του κράτους, και 1 δισ. ευρώ που θα διατεθεί από τις τράπεζες).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου