Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Απεργία διαρκείας στο Μετρό από τη Δευτέρα!

 
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς των Αθηνών, καθώς προχωρούν από αύριο σε καθημερινές στάσεις εργασίας, οι οποίες θα κορυφωθούν με 24ωρη απεργία την Πέμπτη.Μάλιστα, από Δευτέρα το μετρό βάζει «λουκέτο», καθώς πριν από λίγο η γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) ψήφισε υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας διαρκείας!...

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν αύριο και μεθαύριο στάσεις εργασίας (11.00 – 15.30), ενώ την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε 24ώρη απεργία. Ακόμη, θα επαναλάβουν τις στάσεις εργασίας και την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, 12.00 -16.00), ενώ θα λάβουν περαιτέρω αποφάσεις στη γενική τους συνέλευση την μεθεπόμενη Δευτέρα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας (11.00 - 15.00) αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, ενώ θα απεργήσουν την Πέμπτη.

Το Μετρό δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, την οποία θα συνεχίσουν επ’ αόριστον από την επόμενη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων (ΗΣΑΠ) θα κάνουν στάση εργασίας μόνο αύριο Τρίτη από τις 12.00 έως τις 16.00, ενώ θα απέχουν από την έκδοση και των έλεγχο των εισιτηρίων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08.00, «διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους. Ακόμη, έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη και στάσης εργασίας την Πέμπτη, οι οποίες, ωστόσο, ενδέχεται να μην γίνουν, λόγω ενδεχόμενης προσφυγής της διοίκησης των ΗΣΑΠ στη δικαιοσύνη.

Το Τραμ αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά, αν και οι εργαζόμενοι εξετάζουν την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου