Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ: Θα σφάξει την κότα που της κάνει τα χρυσά αβγά;


Η… κότα που με κόπο και όραμα η διοίκηση του Τάκη Αράπογλου πέτυχε να κάνει συνεχώς χρυσά αβγά για λογαριασμό της Εθνικής, κινδυνεύει .. με σφαγή. Πολύ κακώς και λανθασμένα, λένε σοβαρές τραπεζικές πηγές, συζητείται η πώληση της Finansbank στην Τουρκία, έναντι μείωσης κατά 5 δις περίπου των κεφαλαιακών αναγκών που έχει το σχήμα  Εθνική – Eurobank, προκειμένου να μην κρατικοποιηθεί.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τα 5 αυτά δις, θα έπρεπε ήδη να έχουν αναζητηθεί και ευρεθεί από αλλού εδώ και αρκετό καιρό, ώστε να μη φτάσουμε στο παρά 1’ και να αναγκαστούμε να εκποιήσουμε τη μεγάλη, εκτός Ελλάδας, περιουσία της Εθνικής. Άλλωστε, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, αυτή είναι η εύκολη λύση και δε χρειάζεται καμία … μαεστρία και κανένα «φωτισμένο» μάνατζμεντ  για να υλοποιηθεί. «Τη δουλειά αυτή θα μπορούσε να την κάνει και ένας …πρωτοετής φοιτητής της τραπεζικής…»
Επισημαίνεται μάλιστα ότι ακόμα και μετά την (πιθανή) πώληση, το πρόβλημα με τις κεφαλαιακές ανάγκες του νέου σχήματος δεν λύνεται. Απλώς, «μπαλώνεται» η δουλειά, για να πούμε πως πετύχαμε να πάμε παραπέρα…





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου