Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων δώρισε 200 βιβλία στο Σχολείο της Σικίνου


IMG 1695
Μια σημαντική και κοινωνική δράση προγραμμάτισε και υλοποίησε η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων. Με τη βοήθεια και ανταπόκριση πολιτών του νομού συγκέντρωσε περίπου 200 βιβλία, παιδικά, λογοτεχνικά, εγκυκλοπαίδειες κ.α. και τα παρέδωσε σε μαθητές και παιδιά της Σικίνου.

Αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, ο πρόεδρός της Φίλιππος Φόρτωμας, ο αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Πελοποννήσιοςκαι η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκαν τη Σίκινο το περασμένο Σάββατο και παρέδωσαν τα βιβλία. Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης, ο δημοσιογράφος Μάριος Βουτσίνος και η εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομάδας Πλατανιάς Χανίων, Κατερίνα Βουρεξάκη.
IMG 1689
Τα βιβλία παραδόθηκαν στο σχολικό συγκρότημα του νησιού (νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο – Λύκειο με συνολικά 20 μαθητές περίπου) παρουσία του αντιδημάρχου του νησιού Βασίλη Μαράκη και εκπαιδευτικών του Σχολείου, που εξέφρασαν θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες για την κίνηση που έγινε. Στο συγκεκριμένο Σχολείο, το οποίο είναι πραγματικό στολίδι και αποτελεί πρότυπο για τη Σίκινο και όχι μόνο, βρίσκεται και η βιβλιοθήκη του νησιού την οποία θα εμπλουτίσουν τα βιβλία που δόθηκαν από την ευγενική πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και τη συμμετοχή των πολιτών του νομού Κυκλάδων.
IMG 1692
«Η επιλογή της Σικίνου έγινε συνειδητά. Επιλέξαμε ένα νησί της άγονης γραμμής, διότι έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία να στηρίζεις αυτά τα νησιά, με οποιονδήποτε τρόπο μπορείς, τη χειμερινή περίοδο, όπου η ζωή έχει μεγαλύτερες δυσκολίες. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία μας και συγκεντρώθηκε ο αριθμός των βιβλίων τα οποία παραδώσαμε στα παιδιά της Σικίνου. Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων έχει σκοπό να συνεχίσει ανάλογες δράσεις στο μέλλον», δήλωσε ο Φίλλιπος Φόρτωμας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου