Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τρίτοι σε προσδόκιμο υγιούς ζωής στην Ευρώπη οι Έλληνες


baby-laugh
Οκτώ χρόνια παραπάνω από τους Γερμανούς θα ζήσουν οι Έλληνες χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας και πάνω από 4,5 χρόνια περισσότερο από τους μέσους Ευρωπαίους!

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, για το προσδόκιμο υγειούς ζωής στην ΕΕ, η Ελλάδα εμφανίζεται μεταξύ των κορυφαίων κρατών μελών ως προς την υγεία των κατοίκων της, εάν δεν συνυπολογιστεί η ειδική περίπτωση του Λουξεμβούργου (που φιλοξενεί τεράστιο αριθμό αξιωματούχων της ΕΕ σε ένα κρατίδιο πολύ μικρού πληθυσμού).
Οι Ελληνίδες που γεννήθηκαν το 2011 εκτιμάται ότι δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας μέχρι να αγγίξουν τα 67 (66,9 έτη), επίδοση που ξεπερνούν μόνο η Μάλτα με 70,7 έτη και η Σουηδία με 70,2 έτη, ενώ οριακά πίσω ακολουθούν οι Ιρλανδέζες με 66,8 έτη. Οι Έλληνες που γεννήθηκαν το 2011 αντίστοιχα εκτιμάται ότι θα ζήσουν υγειώς 66,4 έτη, πίσω μόνο σε σχέση με τα 71,1 έτη των Σουηδών και τα 70,3 έτη των Μαλτέζων.
Ωστόσο είναι εντυπωσιακές οι διαφορές της Ελλάδας της κρίσης και της Γερμανίας της ανάπτυξης, αφού οι Γερμανίδες αναμένουν σήμερα 8,2 έτη λιγότερα χωρίς προβλήματα υγείας (58,7) ενώ οι Γερμανοί 8,5 χρόνια λιγότερα (57,9)!
Στο ναδίρ των περισσότερων κατηγοριών βρίσκονται Σλοβακία και Σλοβενία.
Σημειώνεται ότι στους συμπατριώτες μας στην ηλικία των 50 και των 65 αντίστοιχα δεν καταγράφονται οι εξαιρετικές επιδόσεις των Ελλήνων όσον αφορά τα παιδιά, σαφής ένδειξη της μεγάλης βελτίωσης της ποιότητας ζωής στη χώρα μας την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου