Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

«Πολιτική δίωξη με άνωθεν εντολές, δεν αποδέχομαι την απόφαση»


Ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, έπειτα από την ανακοίνωση της καταδίκης του σε οκταετή φυλάκιση, πρόστιμο και δήμευση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, προχώρησε σε δηλώσεις εμφανώς δυσαρεστημένος με την απόφαση του δικαστηρίου σημειώνοντας ότι δεν αποδέχεται τις αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου.

«Πρόκειται περί αποφάσης η οποία παρόλο που έχει το θετικό στοιχείο ότι είναι δύο προς έναν και αυτό δείχνει ότι υπάρχουν δυνάμεις στο χώρο της δικαιοσύνης που αντιστέκονται, εντούτοις είναι μια νομική δίωξη με πολιτικό μανδύα συνεχίζοντας με συνέπεια τις με άνωθεν εντολές πολιτικές διώξεις της περασμένης χρονιάς που έζησα από το χώρο του κοινοβουλίου. Δεν αποδέχομαι αυτή την απόφαση ως δημοκρατικός πολίτης.

Με το νόμο του 2003 θέλανε να δώσουμε σε μια σειρά κοινωνικών ομάδων του δημοσίου (βουλευτές, δικαστές, ιδιοκτήτες ΜΜΕ) τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν διαφάνεια για τους ίδιους. Ήταν μια ενίσχυση της δημοκρατίας. Δυστυχώς σήμερα όχι μόνο δεν προωθήθηκε η δημοκρατία αλλά σκεπάστηκε, κουκουλώθηκε η αλήθεια και η πραγματικότητα. Αυτό οδηγεί σε νομική αστοχία. Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση κατά της οποίας θα προσφύγουμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου