Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Βιβλίο - φωτιά για τη ζωή του Ανδρέα Μπάρκουλη

Ένα βιβλίο-φωτιά που αναφέρεται στη ζωή του Ανδρέα Μπάρκουλη ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αποκαλύπτοντας άγνωστα περιστατικά από τη ζωή του μεγάλου ηθοποιού.
 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «News» στο βιβλίο-βιογραφία, που ο τίτλος του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό ο Μπάρκουλης αποκαλύπτει στη Βενετία τις μεγάλες στιγμές της δόξας του αλλά και τα χρόνια της πτώσης που βίωσε στο πετσί του, υμνεί τον έρωτά του για τη Μαρία και η συγγραφέας τον αποτυπώνει σε ένα χαρτί. 

«Έφτασα στον πάτο»
Ο απόλυτος ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου αναφέρεται για πρώτη φορά στη βιογραφία του στην περιπέτεια που είχε με τα ναρκωτικά και στη σύλληψή του. Με τίτλο: «Έφτασα εντελώς στον πάτο» και με υστερόγραφό: «Βγήκα καθαρός, ευπρεπής και μάγκας», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εγώ αυτά τα 3,17 γραμμάρια τα πλήρωσα. Κι αν έφτασα εντελώς στον πάτο, να μην ξεχνάτε, πως στο τέλος μονάχα τα σ… και οι φελλοί επιπλέουν...».

Η περούκα
Σε άλλο απόσπασμα ο Μπάρκουλης μιλάει για την εμπειρία του στην Αμερική και αποκαλύπτει «γιατί δεν ξαναφόρεσα ποτέ την περούκα. Εκεί μόνο αισθάνθηκα άντρας. Έμπαινα στη μαυράδικη ντισκοτέκ και δεν γύριζε κανένας να δει τον "Κορίτσια ο Μπάρκουλης". Γύριζαν να δουν αυτόν που ήμουνα, και είχα, δόξα τω Θεώ, πολύ νταλαβέρι εκεί. 

Όταν ζούσα στην Αμερική έκανα παρέα σχεδόν αποκλειστικά με έγχρωμους. Τότε φορούσα ακόμα περούκα και όλοι με αποκαλούσαν "silver man". Ένα βράδυ, λοιπόν, που έπινα σε ένα μαγαζί, βλέπω ένα υπέροχο θηλυκό με ξυρισμένο κεφάλι να με... παίζει. 

Δεν τολμούσα να πλησιάσω μη βρεθώ ξαφνικά με κανένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη μου. Στο τέλος μού κάνει νόημα και πάμε στην τουαλέτα. Της είπα πως ήταν κούκλα και πως θέλω να της κάνω έκπληξη. Τράβηξα την περούκα και τα έχασε. Την έβαλα στην τσέπη και από τότε δεν την ξαναφόρεσα ποτέ. Άρχισα να βρίσκω κάτι βαθύτερο μέσα μου, μάλλον έναν εαυτό που μόλις μου συστηνόταν. Γεια σου μάγκα μου. Είσαι πιο πολλά από όσα νόμιζες...». 

Ο μεγάλος του έρωτας

Ο έρωτας της Μαρίας και του Ανδρέα είναι ένα από τα βασικά κομμάτια του βιβλίου. Συναισθήματα ανάμεικτα, αγάπης και μίσους, σκέψεις και λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ κατάμουτρα, αλλά γράφτηκαν σε ένα κομμάτι άψυχο χαρτί και του έδωσαν ζωή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου