Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Γιώργος Ματαράγκας;

Ο Γιώργος Ματαράγκας γεννήθηκε στη Λειβαδιά Βοιωτίας. Αποφοίτησε από τη σχολή θεάτρου «Βεάκη» και είχε πολλές συμμετοχές σε βιντεοταινίες αλλά και πολλές μεταγλωττισμένες σειρές ή ταινίες.
 

Διετέλεσε υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2007 στην περιφέρεια της Β’ Πειραιά ενώ το 1998, το 2002 και το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Κορυδαλλού και εκτέλεσε χρέη αντιδημάρχου και προέδρου της δημοτικής επιχείρησης. Όπως έχει πει, είχε έντονη δράση στο χώρο της Αριστεράς και από το 1994 μέχρι το 1998 διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. 

Αυτή την περίοδο, ο Γιώργος Ματαράγκας είναι περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά και εκτός αυτού συνεργάζεται με το Θεατρικό Τμήμα του Εργαστηρίου Πολιτισμού και Τεχνών του ΔΟΚΑΠ Μάνδρας-Ειδυλλίας, αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία των ανθρώπων που επιλέγουν το ερασιτεχνικό θέατρο. Όπως λέει στο newsbeast.gr, το ερασιτεχνικό θέατρο σου δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, να απελευθερωθείς και να γνωρίσεις πράγματα για τον εαυτό σου που δεν ήξερες. Εκεί πηγαίνουν άτομα ηλικίας από 25 έως 55 ετών, αναφέρει. 

Στην ερώτηση αν θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με το θέατρο επαγγελματικά, ο Γιώργος Ματαράγκας υποστηρίζει: «Βεβαίως και θα τους συμβούλευα να ασχοληθούν. Είναι το πιο ενδιαφέρον επάγγελμα για μένα. Πάντως, ως προς την εύρεση εργασίας, που είναι πραγματικά δύσκολη στις μέρες μας, θα τους έλεγα να έχουν και μία εναλλακτική».

Ο ηθοποιός αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Χίο διότι στις 16 Φεβρουαρίου θα ανεβάσουν με το ΔΗΠΕΘΕ Χίου την παράσταση «Σύντροφε Μεγαλειώτατε». 

Ο Γιώργος Ματαράγκας, όταν δεν εργάζεται, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του 8χρονου γιου του. «Για μένα ο γιος μου είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος αυτή τη στιγμή. Όλο μου το χρόνο τον περνάω με εκείνον», καταλήγει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου