Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο Ρόμνεϊ είχε πιστέψει ότι κέρδισε τον Ομπάμα


Mitt-Romney-Ann-Romney
Ο Μιτ Ρόμνεϊ έσπασε τη σιωπή του μετά από πολύ καιρό, και μίλησε για πρώτη φορά για τις προσωπικές και έντονα φορτισμένες στιγμές που βίωσε το βράδυ των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου. Τότε που ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών πίστεψε ότι είχε κερδίσει τον Μπαράκ Ομπάμα, και θα ήταν εκείνος που θα περνούσε την είσοδο του Λευκού Οίκου ως… οικοδεσπότης.

Ο άλλοτε Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης παραχώρησε συνέντευξη, από κοινού με τη σύζυγό του Αν, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο “Fox News”, τη… ναυαρχίδα της συντηρητικής ιδεολογίας και ρητορικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ήταν αρκούντως αποκαλυπτικός.
Όπως παραδέχτηκε λοιπόν, ο Μιτ Ρόμνεϊ πίστευε μέσα του ότι είχε κερδίσει τις εκλογές, βλέποντας τα γκάλοπ και αναλύοντας τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, κατάλαβε ωστόσο ότι… κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν οι προβλέψεις το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου έδιναν τη Φλόριντα οριακά στον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο ίδιος περίμενε ότι θα επικρατούσε άνετα απέναντι στον Αμερικανό εν ενεργεία Πρόεδρο.
Οι όποιες λιγοστές ελπίδες είχε ο Μιτ Ρόμνεϊ… πήγαν περίπατο μετά την κατακύρωση του Οχάιο στον Ομπάμα, και έκτοτε ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός έχει επιλέξει να μην παρεμβαίνει δημοσίως.
Με τη συνέντευξή του στο “Fox News” παραδέχτηκε ότι ο λόγος του δεν μπορεί να έχει πλέον απήχηση και πειστικότητα προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, από τη στιγμή που έχασε και δεν κέρδισε, αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να επιμείνει στην αναγκαιότητα ανανέωσης και μεγαλύτερης ευελιξίας του GOP, στις σχέσεις του με κρίσιμες εκλογικά κοινωνικές ομάδες, όπως τους Αφροαμερικανούς και τους Ισπανόφωνους.
Όχι. Δεν πρότεινε τον Μάρκο Ρούμπιο ως υποψήφιο Πρόεδρο από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών. Τουλάχιστον, όχι ακόμη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου