Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οι εφοπλιστές αναλαμβάνουν δράση


Η επιπλέον συμβολή του ελληνικού εφοπλισμού στα φορολογικά έσοδα, θα εξεταστεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα, ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρος Βενιάμης, στη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες εφοπλιστές, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, θα συμβάλλουν στην προσπάθεια μέσα από φορολογικά έσοδα, που έχει ανάγκη ο τόπος.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ναυτιλιακή εταιρεία με πλοία υπό ελληνική σημαία, φορολογείται βάσει χωρητικότητας του πλοίου, ενώ η εταιρεία με πλοία που φέρουν ξένη σημαία δεν φορολογείται (νόμος 27/75), καθώς τα όποια κέρδη προέρχονται από δραστηριότητες εκτός Ελλάδας.
Μέχρι στιγμής, τα κονδύλια των Ελλήνων εφοπλιστών για τη στήριξη αδύναμων κοινωνικών ομάδων ξεπερνούν τα 33 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται οι χορηγίες που δίδονται κάθε χρόνο σε Έλληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και της οικονομικής ενίσχυσης στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού.
Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι η ΕΕΕ καταβάλλει προσπάθειες, σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ενισχυθεί το ελληνικό νηολόγιο και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου