Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ρουμελιώτης: Ο Παπανδρέου με είχε καλέσει για να αναλάβω πρωθυπουργός


Μεταξύ άλλων, ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του, σημειώνει πως στις 7 Νοεμβρίου 2011 δέχθηκε πρόταση, από τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για να έρθει στην Ελλάδα και να γίνει πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, στο βιβλίο «Το άγνωστο Παρασκήνιο της Προσφυγής στο ΔΝΤ» των εκδόσεων Λιβάνη, ο κ. Ρουμελιώτης σημειώνει πως στις 7 Νοεμβρίου 2011, ο κ. Παπανδρέου του τηλεφώνησε στην Ουάσινγκτον και του ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα ώστε να γίνει πρωθυπουργός. 

Όπως καταγράφει επίσης, ο τότε πρωθυπουργός του επεσήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ,  Αντώνης Σαμαράς, δεν επιθυμούσαν να υποστηρίξουν τον Λουκά Παπαδήμο. 

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑτοδότη», ο κ. Ρουμελιώτης έχει φιλικές σχέσεις με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, από το '70, όταν αμφότεροι ήταν φοιτητές στο Παρίσι. Ως εκ τούτου, εκεί οφείλεται, ανάμεσα σε άλλα, και η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να τον τοποθετήσει στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Ταμείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου