Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Απατώνται όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι


«Κάνουμε ότι μπορούμε για τη σωτηρία πατρίδας ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Απατούνται όσοι νομίζουν πως θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Ας γνωρίζουν όλοι ότι δεν αποπροσανατολιζόμαστε από τους στόχους μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τον ίδιο τρόπο. Είναι μια θετική, πολύ θετική, εξέλιξη το ότι η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα και θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε μια ηγέτη φιλικής χώρας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε με αυτό το μήνυμά του στον ελληνικό λαό, λίγο μετά μάλιστα την άφιξή του στην Αθήνα από το Παρίσι, να αποσαφηνίσει την κυβερνητική θέση σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Πεντάγωνο, ενώ προλόγισε την επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα λέγοντας ότι «πρέπει να υποδεχθούμε την κυρία Μέρκελ με τιμές αρχηγού κράτους».


Οι διαρροές στο Reuters που προκάλεσαν αναστάτωση στο Μαξίμου

Καμία απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου 
διαβεβαίωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τον ευρωπαίο αξιωματούχο, η αναβολή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα οι εκθέσεις για τις μεταρρυθμίσεις και την μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Είμαι εξαιρετικά πεπεισμένος ότι δεν θα ληφθούν ανάλογες αποφάσεις στη σύνοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, ο οποίος έχει πρόσβαση στις προετοιμασίες για την επικείμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, περιγράφει με δραματικούς τόνους την κατάσταση της χώρας στη γερμανική Handelsblatt, λέγοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται «προ της μεγαλύτερης ίσως πρόκλησής της». Εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει, είπε, «μας περιμένει το χάος», τονίζοντας πως η χώρα είναι μεν έτοιμη να κάνει θυσίες αλλά πρέπει να είναι σαφές πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. 

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα που δημοσιεύεται την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η κοινωνική συνοχή «κινδυνεύει λόγω της αυξανόμενης ανεργίας όπως στη Γερμανία στο τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης».
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει «μας περιμένει το χάος». Η πολιτική του, υποστήριξε, βρίσκει συμφωνία ακριβώς επειδή «ο κόσμος γνωρίζει πως αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας».
Λέγοντας πως δίνει «τη μάχη τη ζωής του», ο πρωθυπουργός επισημαίνει στη γερμανική εφημερίδα πως η χώρα είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες και «να σφίξει τα δόντια, αν και έχουμε χάσει σε πέντε χρόνια το ένα τρίτο του βιοτικού μας επιπέδου», αλλά πρέπει «να καταστεί σαφές πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».
Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί «φτάνουν μέχρι το κόκαλο», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η χώρα «έχει φτάσει στο όριο του τι μπορεί να ζητήσει από τους πολίτες της».

Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα που η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την επόμενη δόση, απάντησε: «Έως τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά το ταμείο θα έχει αδειάσει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου