Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κοιτάσματα πετρελαίου στα Γιάννενα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ PETRA PETROLEUM ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ...

Σοβαρές προοπτικές για τον εντοπισμό πετρελαίου εκτιμά ότι υπάρχουν στην περιοχή βόρεια των Ιωαννίνων, η Petra Petroleum, η καναδική εταιρεία, η οποία σε κοινοπραξία με την Energean Oil, την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου έχει καταθέσει προσφορά στον διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Οι επικεφαλής της Petra, κ. Robert Lambert και Christofer Brown, που επισκέφθηκαν την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι η περιοχή μπορεί να είναι γεωλογικά δύσκολη αλλά υπάρχουν προοπτικές εύρεσης πετρελαίου.
Γεώτρηση 
Ο κ. Brown στο παρελθόν ήταν υπεύθυνος ερευνών της Enterprise, της εταιρείας που στις αρχές του 2000 είχε πραγματοποιήσει γεώτρηση στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της τότε ΔΕΠ- ΕΚΥ.
Η Petra φάνηκε να ενδιαφέρεται και για τις περιοχές στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, καθώς ο κ. Lambert δήλωσε ότι η εταιρεία θα αγοράσει το πακέτο των σεισμικών δεδομένων, όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες.
Oι θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδος έχουν ερευνηθεί ελάχιστα ή καθόλου, όπως είπε ο κ. Lambert, επισημαίνοντας οτι η γειτνίαση με τις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου όπου εντοπίστηκαν τα κοιτάσματα της Κύπρου και του Ισραήλ τις καθιστά ενδιαφέρουσες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν τις ίδιες πιθανότητες να βρεθούν και εκεί υδρογονάνθρακες, αφού οι γεωλογικές συνθήκες διαφέρουν.
Πηγή Ημερησία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου