Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εμμένουν στις απευθείας πωλήσεις οι κτηνοτρόφοι των Ανωγείων

Εμμένουν στην απευθείας πώληση οι κτηνοτρόφοι των Ανωγείων

Επιμένουν, παρά τα εμπόδια, στην απευθείας πώληση αρνίσιου κρέατος στους καταναλωτές οι κτηνοτρόφοι των Ανωγείων, με τη συμπαράσταση του δήμου και της Ένωσης Ηρακλείου.

 

Τις αμέσως ερχόμενες μέρες ο δήμος Ανωγείων αναμένεται να θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο και ειδική ιστοσελίδα για τις παραγγελίες των καταναλωτών που θέλουν να προμηθευτούν ντόπιο, ποιοτικά ελεγμένο αρνί στην τιμή των 6,80 ευρώ το κιλό. Ο κτηνοτροφικός σύλλογος Ανωγείων προγραμματίζει να παραδίδει τα αρνιά στους καταναλωτές από το κρεοπωλείο της Ένωσης Ηρακλείου (λεωφόρος 62 Μαρτύρων). 

Χρειάζεται όμως ο σύλλογος να είναι πάρα πολύ προσεκτικός στο συντονισμό όλων των ενεργειών, ώστε οι χιλιάδες καταναλωτές που αναμένεται να ανταποκριθούν, να εξυπηρετηθούν με άνεση και χωρίς συνωστισμό. Το κρεοπωλείο της ΕΑΣΗ στο σούπερ μάρκετ της λ. 62 Μαρτύρων δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλο. Κατά συνέπεια, οι κτηνοτρόφοι σκέφτονται να δεχθούν όσες παραγγελίες είναι δυνατόν να καλύψουν με άνεση. 

Στο μεταξύ, το δικό του προγραμματισμό κάνει ο συνεταιρισμός – ομάδα παραγωγών «Κρητικά Μιτάτα» που αποτελείται κυρίως από κτηνοτρόφους του Ηρακλείου και λειτουργεί από πέρυσι, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Τα «Κρητικά Μιτάτα» παραδίδουν απευθείας κρέας στους κρεοπώλες με τους οποίους έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις για ολόκληρη τη χρονιά. Παράλληλα, προετοιμάζουν σημαντικές συμφωνίες διάθεσης κρέατος στην αγορά της Ελλάδος και τους εξωτερικού. 

Ενόψει της γιορτής του Πάσχα αναμένεται τα «Κρητικά Μιτάτα» να υπογράψουν και νέες συμβάσεις με τους κρεοπώλες, αν και οι τιμές δέχονται τελευταία ισχυρότατες πιέσεις. 

Την πικρία του, ωστόσο, για τη στάση της Ένωσης Ηρακλείου απέναντι στα «Κρητικά Μιτάτα» εκφράζει ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών κ. Τιτομιχελάκης. Όπως επισημαίνει, είχαν συμφωνήσει με το γενικό διευθυντή της συνεταιριστικής οργάνωσης για την εξυπηρέτηση του συλλόγου Πολυτέκνων μέσω του κρεοπωλείου της Ένωσης, πράγμα όμως που δεν γίνεται αφού οι εγκαταστάσεις δίδονται στο κτηνοτροφικό σύλλογο Ανωγείων. «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τους συναδέλφους από τα Ανώγεια. 

Την ίδια αγωνία έχουμε, τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες επιδιώξεις. Το ζήτημα τίθεται με την Ένωση Ηρακλείου που αναίρεσε την προφορική συμφωνία που είχαμε κάνει» επεσήμανε ο κ. Τιτομιχελάκης. 

patris.
http://heraklion1.blogspot.com/  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου