Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

22-03-2012 ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣTO ΡΦ REAL F.M


Ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξη του σήμερα Πέμπτη  22 Μαρτίου 2012 στο ραδιόφωνο REAL FM στην εκπομπή της Κ. Μακρή  τόνισε μεταξύ άλλων:
● Για ημερομηνία εκλογών:


Σημασία έχει ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία γιατί είναι σημαντικό για τη χώρα όσο πιο σύντομα γίνουν οι εκλογές τόσο το συντομότερο θα εκτονωθεί μια συμπιεσμένη οργή που οφείλεται στη δυσαρμονία μεταξύ της παρούσης Βουλής όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, και στην στάση της κοινωνίας. Το σημαντικότερο είναι να πρυτανεύσει η κοινωνική ηρεμία, η κοινωνική γαλήνη και να μονιάσουμε ξανά για να εργαστούμε μαζί. Για να γίνει αυτό πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης απόφασης. Έτσι ο κόσμος δεν θα διαμαρτύρεται για κάτι που ο ίδιος έχει επιλέξει.

● Για την δήλωση του Μιχελάκη για την ημερομηνία εκλογών:

Προφανώς υπάρχει κάποια συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ίσως αναγκάστηκε να βάλει μια ημερομηνία οροφής όσον αφορά την αναμονή της ΝΔ για εκλογές όπως και των περισσότερων πολιτών.

● Για το διακύβευμα των συγκεκριμένων εκλογών:

Ευρώπη ή χάος. Μετά από πάρα πολλές θυσίες αν θα καταφέρουμε σιγά σιγά να ανατάξουμε την πορεία μας παραμένοντας όμως προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή προοπτική και κυρίως στη ζώνη του ευρώ ή διαφορετικά όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες, ατάκτως η χώρα θα καταρρεύσει και μαζί με αυτήν και οι μικρές, ελάχιστες δυνάμεις που έχουν απομείνει στον παραγωγικό τομέα και στην οικονομία μας,

● Για την διαφοροποίηση της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ:

Εκτός από το διακύβευμα που είναι εθνικό και ως εθνικό ξεπερνάει τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές το ζήτημα είναι ποιος θα βρεθεί την επόμενη μέρα στο τιμόνι της χώρας. Στη δημοκρατία τα πάντα είναι συγκριτικά. Είμαστε καλύτεροι διότι όσα είπαμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια δικαιώθηκαν με αποκορύφωμα τα όσα λέγαμε για την εφαρμογή των πολιτικών που απορρέουν  από το πρώτο Μνημόνιο ότι θα μας οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση και σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, πράγμα που έγινε και αναγκαστήκαμε να πάμε σε νέα δανειακή σύμβαση. Σήμερα αυτό που λέμε είναι ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και με την εκλογή Βενιζέλου, ο οποίος αποτελεί συνέχεια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είναι μια λάθος πολιτική. Απουσιάζει η ανάπτυξη, η αντίληψη για λιγότερο κράτος και λιγότερη σπατάλη, η πολιτική για λιγότερους φόρους, για κίνητρα στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

● Για την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα :

Στη  ΝΔ εγώ εκπροσωπώ την Β΄ Αθηνών και ομιλώ με τη δύναμη των πολλών χιλιάδων που με τίμησαν με την πρώτη θέση.  Η φυσιογνωμία της ΝΔ, το πρόγραμμά της, οι θέσεις του Προέδρου δημιουργούν ένα πολιτικό στίγμα που λέει μικρότερο κράτος, αποτελεσματικότερο κράτος με λιγότερες σπατάλες, που μιλάει για εξυγιάνσεις οργανισμών. Αυτές τις πολιτικές υπηρέτησα ως Υπουργός που με επέλεξε ο κ. Καραμανλής, αυτές τις πολιτικές σήμερα εκφράζω ως στέλεχος της ΝΔ που με τίμησε ο Α. Σαμαράς με τη θέση του τομεάρχη αλλά και οι συμπολίτες μου που έδωσαν τιμητική πρώτη θέση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Με αυτές τις πολιτικές επιλογές θα κατέβω υποψήφιος. Αν αυτές οι πολιτικές επιλογές κάποιους δεν τους εκφράζουν το πρόβλημα είναι δικό τους και όχι δικό μου. Εγώ είμαι συνεπής στις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές της παράταξης μου, στο πρόγραμμα και στις θέσεις  τις οποίες εκφράζει ο πρόεδρος ο Αντ. Σαμαράς. Τώρα αν κάποιοι διαφωνούν με τον Πρόεδρο ή με το πρόγραμμα της ΝΔ ή με το πολιτικό πλαίσιο ή φλερτάρουν με άλλα πολιτικά σχήματα ή έχουν φίλους ή αδελφούς εργατοπατέρες σε άλλα πολιτικά σχήματα ή αδελφικά σχήματα αυτό είναι υπαρξιακό πρόβλημα δικό τους και όχι δικό μου.

● Για δημοκοπική εκτόξευση Π. Καμμένου:

Έχω πει πολλές φορές ότι στην πολιτική ζωή δεν πρέπει να υποτιμούμε ή να υπερτιμούμε κανέναν. Έχω πει επίσης, - γνωρίζετε ότι η πατρότητα της έκφρασης είναι δίκη μου,- ότι οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής Στην παρούσα στιγμή δεν πρέπει παρά μόνο να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας.  Όσο η ΝΔ με απόλυτα καθαρό και πειστικό λόγο εκφράζει αρχές, θέσεις, απόψεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας τόσο κερδίζει αξιοπιστία. Η ΝΔ όταν μιλά με αλήθειες, με συγκεκριμένες,. κοστολογημένες προτάσεις και δίνει λύσεις στα ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας τόσο συσπειρώνεται, τόσο δεν έχει λόγο να φοβάται κανέναν. Άρα σύμμαχος μας πρέπει να είναι οι θέσεις, τα επιχειρήματα, οι απόψεις, η αλήθεια και η τόλμη. Θα φτάσει η στιγμή που θα καταθέσει ο καθένας τις δικές του προτάσεις. Εκεί θα φανεί ποιοι έχουν  προτάσεις για το αύριο και ποιοι στέκονται στη διάγνωση χωρίς να προτείνουν θεραπεία γιατί αν μιλήσουμε για τη διάγνωση όλοι συμφωνούμε για τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, τα λάθη που έγιναν. Όλοι θέλουμε να δοθούν καλύτερες συντάξεις και μισθοί, να ζούμε  καλύτερη ζωή, να φτάσουμε στο επίπεδο ζωής που άφησε η ΝΔ το 2009 αλλά αυτά χωρίς χρήματα δεν μπορούν να γίνουν ως δια μαγείας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου