Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Στις 6 Μαϊου (τελικά) οι εκλογές


Τρεις ημερομηνίες για τις εκλογές «παίζουν» πλέον και επίσημα. 29 Απριλίου, 6 Μαΐου και 13 Μαΐου και τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πότε θα περάσουν από τη Βουλή όλα τα εκκρεμή θέματα που αφορούν τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο. Σε περίπτωση που τα πάντα τελειώσουν στις 6 Απριλίου τότε βούληση όλων είναι οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή 29 Απριλίου ενώ δύσκολα να φτάσουμε στις 13 Μαΐου.


Οι ημερομηνίες αυτές κλείδωσαν και στη συνάντηση που είχε ο Λ. Παπαδήμο με τον Α. Σαμαρά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία πριν από την Πρωτομαγιά.
Σε ένα σημείο συμφώνησαν απόλυτα οι δύο: Ότι δεν πρέπει να σταματήσει το νομοθετικό έργο και να πάνε πίσω οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Όμως, όσο παρατείνεται η ζωή της παρούσας κυβέρνησης θα εμφανίζονται δυσκολίες και αναβολές, γεγονός που κάνει κακό στην Ελλάδα, οπότε οι κάλπες πρέπει να στηθούν το ταχύτερο δυνατό.
Τις επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και αυτό του Μεταφορών που αναφέρεται και στην απελευθέρωση ταξί και φορτηγών ενώ είτε Τετάρτη είτε Πέμπτη θα γίνει ένα ακόμη υπουργικό συμβούλιο.
Τετάρτη θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών με τα δύο σενάρια να είναι: είτε αναβάθμιση Σαχινίδη είτε να πάει ο Γιαννίτσης στο Σύνταγμα και τη θέση του να αναλάβει ο Σπύρος Φλογαϊτης ο οποίος και στο παρελθόν έχει αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών.
ΑΞΙΖΕΙ: Αύριο οι Παπαδήμος και Σαμαράς θα έχουν νέα επικοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου