Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Νέο δάνειο απο το δήμο Αθηναίων

Στη σύναψη νέου δανείου, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2012, πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να ικανοποιήσει ληξιπρόθεσμα χρέη.
 

Η απόφαση λήφθηκε σήμερα το βράδυ με αυξημένη πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, την παράταξη του Ν. Κακλαμάνη και τον κ. Γ. Αμυρά. 

Το δάνειο αφορά ποσό 31.700.000 ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για να εξοφληθούν παλαιότερα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004. Το θέμα πρόκειται να εξετασθεί τις ερχόμενες ημέρες από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία και θα καθορίσει τους όρους της δανειακής σύμβασης. Στη συνέχεια η δανειακή σύμβαση θα έρθει εκ νέου προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο. 

Όπως σημειώθηκε, συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου Αθηναίων ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ. Ο δήμος μπορεί να καλύψει με ίδια κεφάλαια τα 28 εκατ. ευρώ, οπότε απομένει οφειλή σχεδόν 32 εκατ. ευρώ. Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση του δανείου. Από την παράταξη του κ. Κακλαμάνη, την πρόταση για νέα δανειακή σύμβαση καταψήφισε ο Φ. Ιγνατίου. Ο Γ. Δημόπουλος εξήγησε ότι η παράταξη του κ. Κακλαμάνη ψηφίζει το δάνειο προκειμένου να συνεχισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου. 



http://www.e-aftodioikisi.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου