Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 16:00 επιστρέφουμε στο Σύνταγμα

Αγαπητοί bloggers, 

Όπως θα γνωρίζετε από προηγούμενο email μας, τις τελευταίες ημέρες έχουμε πάρει την πρωτοβουλία και έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια αναβίωσης των συγκεντρώσεων στην Πλ. Συντάγματος, αλλά και σε κάθε πλατεία όλης της Ελλάδας.

Σας καλούμε να ενισχύσετε την πρωτοβουλία και να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας για αυτή.



Στη διεύθυνση http://troktiko.eu/syntagma έχουμε δημιουργήσει ένα microsite για την προσπάθεια, όπου και θα βρείτε πληροφορίες για όλες τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή. 

Είναι ιδιαιτέρα σημαντικό να αναφερθεί η αλλαγή ώρας των συγκεντρώσεων, ότι δηλαδή θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 16:00 και όχι στις 18:00 όπως είχαμε αρχικά ανακοινώσει. 

Ακολουθεί μία προτεινόμενη ανάρτηση για το blog σας: 
 
"Είμαστε η γενιά που θεωρούσε απίστευτα βαρετή την ανάγνωση των εφημερίδων, που έχει διαβάσει τη λιγότερη ιστορία, που δεν έχει καμία επαφή με φιλοσοφία και πολιτικές ιδεολογίες, είμαστε η γενιά που δεν ψήφιζε στις εκλογές. Και με το δίκιο μας. Οι εκλογές ποτέ δεν άλλαξαν τίποτα στα χρόνια που ζήσαμε, οι ιδεολογίες είχαν πεθάνει με τελευταία την πιο ρομαντική και καλλιτεχνική, η φιλοσοφία και μαζί της η πολιτική γενικότερα δεν είχε πια αξιόλογους θεράποντες για να μας εμπνεύσουν, την ιστορία είχε φροντίσει το σχολικό μας παρελθόν να μας την κάνει αφόρητη και οι εφημερίδες ήταν όντως βαρετές. Σε τι άλλο παρά απολιτίκ, θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε;
 
Να όμως που ήρθε η στιγμή που βρίσκουμε μπροστά μας όσα δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί. Ζούσαμε με την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούμε σε αγώνες αλλά ακόμα και αν θα χρειάζονταν ποτέ, πιστεύαμε ότι το να φωνάξουμε στο πεζοδρόμιο θα ήταν το μόνο που θα είχαμε να κάνουμε. Έτσι μας είχαν εκπαιδεύσει τα δελτία ειδήσεων με τις κινητοποιήσεις των εκάστοτε απεργών που προέβαλαν. Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ όμως ότι θα έπρεπε να βρούμε μόνοι μας τα συνθήματα, πόσο μάλλον ότι θα έπρεπε να αρθρώσουμε πολιτικό λόγο και να κάνουμε προτάσεις.
 
Εμείς από αυτό εδώ το site δεν θα εκφράσουμε προτάσεις για το πως μπορούν να φτιάξουν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για όλους & δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να παραστήσουμε τους συντονιστές των συγκεντρώσεων.
 
Θα τολμήσουμε μόνο να καταγράψουμε ένα και μόνο στόχο που σίγουρα εκφράζει όλους μας:
 
Μια Ελλάδα με πραγματική Δημοκρατία, με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια & ευκαιρίες για όλους.
 
Αυτό ζητάμε, δε ξέρουμε αν θα πετύχουμε ποτέ αυτό το στόχο, πιστεύουμε όμως πως αν δεν ενεργοποιηθούμε και δεν ενωθούμε όλοι μαζί είμαστε καταδικασμένοι."

Η σελίδα που έχουμε δημιουργήσει στο facebook για τις συγκεντρώσεις βρίσκεται στην διεύθυνση: 
http://www.facebook.com/aganaktismenoisyntagma


Youtube Video για την ανάρτηση: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TX_LWD_YQec


Η ομάδα του troktiko.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου