Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, η εσπερίδα που οργάνωσε η ΕΕΔΕ Τμήμα Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της Εθνικής Εβδομάδας Επιχειρηματικής Αριστείας Ποιότητας 2011, με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, του ΣΒΘΚΕ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα :
«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στα 49 χρόνια λειτουργίας της στη χώρα μας, συνέβαλε σημαντικά στην πρόοδο και την ανάπτυξη, τόσο των στελεχών, όσο και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, μέσω της διάχυσης των αρχών και των μεθόδων του σύγχρονου μάνατζμεντ και μέσω της προώθησης των κατάλληλων εργαλείων για τον ίδιο λόγο. 
 
 
Φέτος, γιορτάσαμε 10 Χρόνια Επιχειρηματικής Αριστείας, συνεχούς στήριξης και διάχυσης των Αρχών της  στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Η ΕΕΔΕ πρεσβεύει τη διάδοση και την υποστήριξη των Αρχών της Επιχειρηματικής Αριστείας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και βελτίωση των επιχειρησιακών συστημάτων, μέσα από μια σειρά εργαλείων που προσφέρονται για την Επιχειρηματική Αριστεία ως  στερεή βάση για τη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας των Επιχειρήσεων.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με ομιλία του ο κ. Μίλτος Κοζάνης, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής της Εθνικής Εβδομάδας Επιχειρηματικής Αριστείας - Ποιότητας 2011,  Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ ο οποίος  έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της Εθνικής Εβδομάδας Ποιότητα και αναφέρθηκε στους στόχους και σκοπούς του θεσμού σήμερα .
Χαιρετισμό απεύθυνε στην συνέχεια ο κ. Σωτήρης Ατέσης, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια της ΕΕΔΕ μέσα από τις προτάσεις – θέσεις που έχει δημοσιοποιήσει με τον τίτλο «Η Ελλάδα Μπροστά», να ενισχύεται συνεχώς η ελληνική επιχειρηματικότητα με σύγχρονα εργαλεία του σύγχρονου μάνατζμεντ.
Ακολούθησε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος χαιρέτισε στην πόλη του την αξιόλογη πρωτοβουλία της ΕΕΔΕ για την εκδήλωση.
Σειρά είχε ο κ. Παύλος Ευμορφίδης, Μέλος του Δ.Σ. της COCO MAT, όπου παρουσίασε την ομιλία του με θέμα: Πώς θα Αντιμετωπίσουμε την Κρίση: Μια Εναλλακτική Προσέγγιση. Ο κός Ευμορφίδης με διαδραστικό τρόπο προς το ακροατήριο μετέφερε με αρκετά ενδιαφέρον τρόπο μια εναλλακτική προσέγγιση αντιμετώπισης της κρίσης.  Έδωσε έμφαση στην ελληνική επιχειρηματικότητα, και προέτρεψε να ασχοληθούμε με τα ελληνικά προϊόντα  ξεκινώντας από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν να βασίζεται στην ελληνική αγορά.
Ο κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας κ.  Άγγελος Κότιος, Οικονομολόγος - Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, με την παρουσίαση του: «Η Κρίση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Κρίση του συστήματος της Ευρωζώνης ή της Πολιτικής;», σχολιάζοντας το χρονικό της χρηματοπιστωτικής κρίσης, τα λάθη και τις παραλήψεις κατά τη φάση λειτουργίας της ΟΝΕ, τις μέχρι σήμερα πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης. Στο τέλος της ομιλία του σχολίασε τις προτάσεις και τις ιδέες που τίθενται στο διάλογο και καυτηρίασε τις λάθος πολιτικές που έχουν παρθεί.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. κ. Δημήτριος Ζαμάνης, Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας – Διεύθυνση Οργάνωσης & Ποιότητας ΟΤΕ Α.Ε. με τίτλο: Σχεδιασμός για Βελτίωση Ανταγωνιστικότητας μέσω της Επιχειρηματικής Αριστείας. Παρουσίασε το Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM και την διαδικασία Πιστοποίησης EFQM Levels of Excellence.
Ο κος Κωνσταντίνος Κεσεντές, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός - Μέλος του Δ.Σ. της Hellascert, με την ομιλία του «Πιστοποίηση Επαγγελματιών» εξήρε την συμβολή της ποιότητας, της επιθεώρησης και της πιστοποίησης καθώς και το μοντέλο της επιχειρηματικής αριστείας EFQM με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Με τίτλο «Η Επιχειρηματικότητα ως Όχημα Εξόδου από την Κρίση» ο κ. Απόστολος Παπαδούλης, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας  ΣΒΘΚΕ, παρουσίασε την Πυραμίδα Ανταγωνιστικότητας περιγράφοντας  μία σύγχρονη ιεράρχηση των πολιτικών, που χρειάζεται να συγκροτούνται και να εφαρμόζονται για ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μέλλον.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε και η ομιλία του κ. Δημήτρη Μπουραντά, Καθηγητή Management και Ανθρώπινων Πόρων – Διευθυντή Executive MBA – Διευθυντή MSc in Human Resources Management στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τίτλο :«Ηγεσία σε Ταραγμένους Καιρούς: Νέες Ικανότητες και Αρετές». Μεταξύ άλλων σχολίασε πως μέσα από το ταραγμένο οικονομικό πολιτικό σκηνικό του σήμερα μπορούν να προκληθούν νέες ικανότητες και αρετές όπως η φρόνηση, η ταπεινότητα και η εγρήγορση.
Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός – Οικονομολόγος – Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με την ομιλία του “Crisis Management - Η Στρατηγική για την Ανάπτυξη της Θεσσαλίας», περιέγραψε την προοπτική ανάπτυξης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας με συγκεκριμένα έργα.
Οι ομιλητές  στο σύνολο τους κατάφεραν με παραστατικό και ευχάριστο τρόπο να συμβάλλουν και να δώσουν έμφαση στην ενημέρωση ότι στη διάρκεια αυτής της δύσκολης οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα κρίνεται πλέον επιτακτική η ανάγκη να εστιάσουμε σε παραγωγικούς τομείς που θα συμβάλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας ενισχύοντας τους εθνικούς αναπτυξιακούς μας στόχους. Η ποιότητα αποτελεί τον βασικότερο μοχλό αύξησης της προστιθέμενης αξίας τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και των παραγόμενων προϊόντων και δε μπορεί σε μια χώρα με την παραγωγική βάση της Ελλάδας παρά να είναι η οριζόντια στόχευσή μας.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος κος Ιωάννης Κολλάτος.
Στα πλαίσια του ρεπορτάζ, για την κρίση στην Ελλάδα, που καλύπτει για την εφημερίδα New York Times, ο δημοσιογράφος Russell Shorto αφού παρακολούθησε την εσπερίδα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες αλλά και με εκπροσώπους της πολιτικής εισπράττοντας πολύτιμες απόψεις.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο κ. Χαράλαμπος Γαλατσάνος – εκπρόσωπος της EQA HELLAS, η κα Θέκλα Παρασκευούδη- Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, ο κ. Αβέλλας Μιχαήλ- Εκπρόσωπος Αντιπολίτευσης Δ. Τεμπών, ο κος Γιούτσας Αργύρης – Διευθυντής της Συνεταιριστική Τράπεζας Θεσσαλίας, ο κ. Ζουμπουλάκης Μιχαήλ – Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Σφουγγάρης Αθανάσιος- Επ.Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Γενιτσεφτσής Χρήστος - Διαφημιστής και άλλοι προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό χώρο της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας.
Τηλεοπτικός χορηγός της εκδήλωσης η Θεσσαλία Τηλεόραση που κάλυψε την εσπερίδα και την πρόβαλε το βράδυ της εκδήλωσης.  Χορηγοί επικοινωνίας  η εφημερίδα Ελευθερία, η Ναυτεμπορική και ο Ταχυδρόμος. Επίσης, τα περιοδικά MANAGER, adbusiness,  το E-mail, οι εφημερίδες Ημερήσιος Κήρυκας, Κόσμος, Η Ενημέρωση. Υποστηρικτής ήταν η EQA HELLAS καθώς και η Spirito ως υποστηρικτής επικοινωνίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου