Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η… καθυστερημένη αποκάλυψη της αλήθειας

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, βετεράνος του χώρου του ρεπορτάζ, ο οποίος φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, αφήνοντας σαφείς αιχμές για «συνωμοσία» σε βάρος του άλλοτε Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προφανώς και… κάνει μια χαρά τη δουλειά του.


Μόνο που έχει ηττηθεί προ καιρού, και με τρόπο απόλυτο, από την κοινή λογική. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπήρξε «μακρύ χέρι», πίσω από την υπόθεση που παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο, από την άνοιξη και για αρκετούς μήνες.
Μια υπόθεση που γκρέμισε μια καριέρα, εκείνη του πρωταγωνιστή της, αλλά και παρέδωσε την Ελλάδα… φασκιωμένη, βορά στις ορέξεις των διεθνών αγορών και των κερδοσκόπων. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι ο DSK έπαιζε τον ρόλο του κυμματοθραύστη για τον πλέον αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης. Φυσικά το έκανε για να υπηρετήσει τις προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις του, το σημαντικό ωστόσο είναι ότι… το έκανε.
Χωρίς τον Στρος-Καν στην Ουάσινγκτον και την έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, άρχισαν τα προβλήματα. Και η Ελλάδα, αλλά και συνολικά η ευρωζώνη βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Όλα αυτά, για ένα πάθος. Και έναν δημόσιο άνδρα, που πολύ απλά δεν μπορούσε να συγκρατηθεί, και να οριοθετήσει λίγο πιο έξυπνα τις προτεραιότητές του. Δεν ήταν… αφελές, να πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά συνέβησαν τυχαία στο Sofitel; Όταν το διακύβευμα ήταν τόσο μεγάλο…


http://www.statesmen.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου