Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι τράπεζες στα χέρια της τρόικας

Νέα «κεντρική τράπεζα» υπό ευρωπαϊκό έλεγχο προβλέπει για την Ελλάδα η απόφαση που έλαβαν Μέρκελ και Σαρκοζί.

Η πληροφορία που παραθέτω είναι από σοβαρή και επίσημη πηγή, σε επίπεδο κυβέρνησης-Βρυξελλών. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, φαίνεται ότι ελήφθη η απόφαση από Μέρκελ-Σαρκοζί, να περάσει στα χέρια της τρόικας και σε διορισμένη διοίκηση υπό την εποπτεία της, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας( ΤΧΣ).


Ενώ το καταστατικό του ΤΧΣ αφορούσε την ελληνική - και μόνο -παρουσία μελών  στο διοικητικό του συμβούλιο, οπότε και θα είχε χαρακτήρα «εθνικής»  στήριξης προς το τραπεζικό σύστημα, τελικά το 60% των μελών της διοίκησης, θα είναι άνθρωποι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Μάλιστα, οι περισσότεροι που θα το στελεχώσουν, έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν στρατηγική ως προς την επιβεβλημένη πλέον ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο έχει παθητικά αποδεχθεί το ελληνικό υπουργείο Οικονομίας και στο οποίο είναι αντίθετος ο νέος πρωθυπουργός, όσες ελληνικές τράπεζες «χάσουν» από το όποιο κούρεμα επιβληθεί για τα ελληνικά ομόλογα, θα περάσουν στην μεγάλη αγκαλιά του «νέου ευρωπαϊκού υπερδημοσίου» ( το οποίο στήνουν στην Ευρώπη, τόσο το ΔΝΤ όσο και στελέχη της ΕΚΤ και της ΕΕ...)

Οι Έλληνες τραπεζίτες έχουν ήδη αρχίσει τον υπόγειο πόλεμο κατά του υπουργού Οικονομίας και των συνεργατών του, και καταλογίζουν ευθύνες για αυτή την εξέλιξη.

Μάλιστα, οι τράπεζες που θα μπουν στην προστατευτική αγκαλιά του ΤΧΣ, θα παίρνουν σειρά προτεραιότητας από την περίφημη Blackrock, η οποία και παρέδωσε στοιχεία που δεν δείχνουν «άμεσο κίνδυνο» από επισφαλή δάνεια, κατά τα λεγόμενα ευρωπαίου αξιωματούχου, για κάποιες τράπεζες στην χώρα μας.

Οι υπερ-αρμοδιότητες του ΤΧΣ, θα μοιάζουν κάτι σαν μια μίνι εκδοχή της ΕΚΤ, οπότε και θα ασκείται πολιτική «κεντρικής τραπεζικής»  στο πιστωτικό σύστημα της χώρας. Το μοντέλο αυτό, θα εφαρμοστεί σχετικά γρήγορα ώστε αν χρειαστεί να λειτουργήσει και στην Ιταλία, άμεσα.

Χωρίς σχόλια, και με κάθε επιφύλαξη, παραθέτω το όνομα του επικεφαλής που ορίστηκε από την τρόικα: Μπόμπ Τράα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί κάποιοι τραπεζίτες, εδώ και δύο μήνες τον επισκέπτονταν συχνά στην Αθήνα, όπου και έχει εγκατασταθεί...

Όλα αυτά, αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής που χάραξε κυρίως το ΔΝΤ, ώστε να σπάσει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ κυβέρνησης-τραπεζιτών- εκδοτών και επιχειρηματιών στην Ελλάδα, να χτυπήσει ουσιαστικά το κατεστημένο του κρατικοδίαιτου και ιδιόρρυθμου επιχειρείν στην χώρα, με τις ευλογίες πάντα των τραπεζών που σαν αντάλλαγμα της συμμετοχής τους στο  διαπλεκόμενο περιβάλλον, αγόραζαν αφειδώς την περασμένη δεκαετία, τα ελληνικά ομόλογα.

Το ζητούμενο είναι μήπως τελικά σπάζοντας το παλιό ελληνικό κατεστημένο, μεταβούμε σε ένα νέο καθεστώς εξάρτησης και διαπλοκής , με την  υπερτροφική πανευρωπαϊκή νομενκλατούρα, που πληρώνεται αδρά από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και έχει απλώσει τα πλοκάμια της ως νέος Λεβιάθαν, ως μια τεράστια θεσμική γραφειοκρατική φυλακή, στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, και που μάλλον ελέγχεται από το αμερικανογερμανικό πιστωτικό κεφάλαιο.

Την ίδια ώρα που η τύχη του ευρώ και το μέλλον της Ευρωζώνης παίζεται πλέον στα dealing rooms και στις οθόνες πολύ συγκεκριμένων επενδυτικών οίκων, ακόμη και εντός Ευρώπης...



  http://www.elzoni.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου