Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Επιλεκτικές πληρωμές επιδοτήσεων με… βουλευτική παρέμβαση;

Σάλος έχει προκληθεί στις τάξεις των Λαρισαίων αγροτών στην πληροφορία πως κάποιοι συνάδελφοί τους πληρώθηκαν επιδοτήσεις με παρέμβαση βουλευτικού γραφείου ενώ οι ίδιοι πληρώνουν… ποινές προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ!


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onlarissa.gr η υπόθεση αφορά 340 περίπου αγρότες οι οποίοι είχαν κάνει χρήση δημόσιας έκτασης (μεριά) για να μη χάσουν δικαιώματα. Η υπόθεση είχε λάβει διαστάσεις προ ενός έτους όταν είχε προκληθεί θόρυβος για «κακώς χρησιμοποιούμενες εκτάσεις».

Ωστόσο, οι περισσότεροι που είχαν εισπράξει τις επιδοτήσεις του 2009, για το 2010 κλήθηκαν να πληρώσουν τις σχετικές ποινές που προβλέπει ο κανονισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δε φαίνεται όμως να συνέβη το ίδιο για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αγρότες! Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων τους οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης, (η υπόθεση έχει ανατεθεί σε δικηγορικό γραφείο) ορισμένοι εισέπραξαν κανονικά την επιδότηση για τις επίμαχες εκτάσεις και μάλιστα ένας εξ’ αυτών φέρεται να επικαλέστηκε παρέμβαση βουλευτικού γραφείου!

Έτσι, μία ομάδα περίπου 15 αγροτών απευθύνθηκε στον εισαγγελέα και ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο ώστε να εξακριβωθεί με ποιες αποφάσεις ο ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε κατ’ εξαίρεση στους συγκεκριμένους τα χρήματα των επιδοτήσεων όταν για τις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις η πλειοψηφία πλήρωσε πρόστιμο.

Απόστολος Ράιδος

http://www.onlarissa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου