Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αγωγή κατά του «Ελεύθερου Τύπου» κατέθεσε ο Πάγκαλος

Αγωγή κατά της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», των εκδοτών, της διευθυντικής ομάδας και των συντακτών της εφημερίδας κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αξιώνει το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για τα δημοσιεύματα, σχετικά με τους «τεμπέληδες» Έλληνες.


Υπενθυμίζεται ότι ο Ελεύθερος Τύπος στις 19 και 20 Απριλίου 2011, σύμφωνα με την ίδια την εφημερίδα, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για τους «τεμπέληδες» της Ελλάδας, κάτι που είχε αρνηθεί ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Το περιεχόμενο της ομιλίας, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», υποχρεώθηκε να το παραδεχθεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος ύστερα από την παρέμβαση της εφημερίδας αλλά και δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ».

Η εφημερίδα είχε δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό απόσπασμα της ομιλίας του στην Τουρκία, στο οποίο ο κ. Πάγκαλος ακούγεται να μιλά για τεμπέλικο και βολικό τρόπο ζωής στον οποίο είχαν συνηθίσει οι Έλληνες.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης της προκαλώντας την οικονομική εξόντωσή της και προσθέτει: «Σε ό,τι αφορά το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που ζητεί αθροιστικά από τον Ελεύθερο Τύπο, τους δύο εκδότες, το διευθυντή, το διευθυντή σύνταξης και τρεις συντάκτες-αρθρογράφους, μάλλον το εκτίμησε με βάση το μέγεθος της προσωπικής και οικογενειακής του περιουσίας και όχι της αντίστοιχης δημοσιογράφων. 

Παρά το γεγονός ότι η θέση που έχει στην κυβέρνηση του παρέχει άφθονη δημοσιότητα προκειμένου να αναπτύξει τις απόψεις του, όπως και έγινε μέσω της ΕΡΤ και ιδιωτικών καναλιών, τις ημέρες των αποκαλύψεων του Ελεύθερου Τύπου, τώρα προτίμησε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγές, με προφανή στόχο την “αυτολογοκρισία” της εφημερίδας.

Ο κ. Πάγκαλος ας μην ανησυχεί. Τις επόμενες ημέρες θα λάβει την πρέπουσα θεσμική απάντηση από τον Ελεύθερο Τύπο προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η τάξη. Άλλωστε, αυτό είναι ένα χρέος που οφείλουμε πρωτίστως στους αναγνώστες μας». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου