Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Άνοιγμα λογαριασμών για πρόσωπα εκτός των κατηγορουμένων

Στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και για πρόσωπα που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 83 κατηγορούμενους προσανατολίζεται ο ανακριτής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
 

Ο δικαστικός λειτουργός μέσα από την άρση του τραπεζικού απορρήτου αναζητά τη διαδρομή του μαύρου χρήματος για να δέσει την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 14 κατηγορούμενους που έχουν απολογηθεί μέχρι σήμερα για τα στημένα παιχνίδια μόνο ο μπούκερ Βασίλης Καρακούλιας έχει κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Για το λόγο αυτό ο ανακριτής με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει σε συνδυασμό με το πόρισμα του ΣΔΟΕ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να απαγγείλει συμπληρωματικές κατηγορίες ,ενδεχομένως και σε πρόσωπα που έχουν ήδη περάσει από το γραφείο του ως κατηγορούμενοι ,αλλά δεν έδωσαν - στην πρώτη φάση της ανακριτικής διαδικασίας- εξηγήσεις για το συγκεκριμένο αδίκημα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου