Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση της Β.Εύβοιας - Ενδείξεις για εμπρησμό στην Κερατέα



Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρούσε έως αργά το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Άγιος της Βόρειας Εύβοιας, όπου οι φλόγες καταστρέστρεφαν δασική έκταση χωρίς να απειλούν σπίτια.


Στην περιοχή, που βρίσκεται μεταξύ Αιδηψού και Ιστιαίας, έδιναν μάχη με τις φλόγες 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 11 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα έως τη δύση του ηλίου.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ υπήρξε ύφεση καθώς δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο.

Νωρίτερα, γύρω στις 5 το απόγευμα, η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Μπαλντάς στην Κερατέα Αττικής.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει το μεσημέρι σε δύο εστίες ταυτόχρονα και αργότερα έφθασε μέχρι τις αυλές σπιτιών που βρίσκονται σε αραιοκατοικημένη περιοχή, αλλά ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

Οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς, η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε διαφορετικές εστίες σε απόσταση περίπου 200 μέτρων η μία απο την άλλη.

Απο τις φλόγες κάηκαν περίπου 40 στρέμματα δασικής έκτασης.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν από τη δύση του ηλίου η πυρκαγιά στις Νερατζούλες Αργασίου στην Ζάκυνθο. Στην περιοχή επιχειρούσαν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στη θέση Κουπιά Λακωνίας. Στην περιοχή επιχειρούσαν 8 πυροσβέστες με τρία οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Επίσης, κατασβέστηκε η πυρκαγιά από αναμμένο τσιγάρο που ξέσπασε στον οικισμό αθιγγάνων Αγία Σοφία, στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Η πυρκαγιά, έκαψε ξερά χόρτα και απορρίμματα, χωρίς να απειληθούν κατοικίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου